هوافضا- علوم هوا فضا
آیا مقابله بدن با كرونا می تواند برای درمان سرطان نیز موثر باشد؟

کووید-19، راهنمای محققان برای درمان های جدید سرطان

کووید-19، راهنمای محققان برای درمان های جدید سرطان

به گزارش هوا فضا، پژوهش های تازه نشان می دهند که واکنش سیستم ایمنی بدن به برخی ویروس ها همچون ویروس کووی ۱۹ می تواند تأثیرات شگفت آوری بر درمان بیماری های صعب العلاج مانند سرطان داشته باشد.



به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، سرطان یکی از بزرگ ترین چالش های پزشکی در جهان است و باوجود پیشرفت های زیاد در درمان آن، خیلی از بیماران هنوز به نتیجه مطلوبی دست نمی یابند. بعضی از انواع سرطان ها، مانند سرطان ریه، ملانوما، سرطان پستان و کولون، مقاومت بالایی به درمان های رایج نشان می دهند و انتخابهای درمانی برای بیمارانی که با مراحل پیشرفته این سرطان ها دست وپنجه نرم می کنند، محدود است. از همین رو، یافتن راه های جدید برای تحریک سیستم ایمنی بدن جهت مبارزه با سلول های سرطانی، به موضوعی مهم و حیاتی تبدیل گشته است که می تواند به نجات جان بسیاری کمک نماید.

در عین حال، سیستم ایمنی انسان دارای توانایی های شگرفی است که در مبارزه با عوامل بیماری زا نظیر ویروس ها از آن استفاده می نماید. بررسی نحوه عملکرد سیستم ایمنی بدن در مقابل ویروس ها، همچون ویروس کووید-۱۹، می تواند منجر به دستاوردهای جدیدی در درمان سرطان شود. محققان اخیراً در پژوهشی به بررسی دقیق تأثیرات واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونت های ویروسی بر سلول های سرطانی پرداخته اند و به نتایج جالبی دست یافته اند.

در این پژوهش که توسط محققان موسسه کانینگ توراسیک در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است، تعدادی از پژوهشگران به رهبری دکتر انکیت بهارات به بررسی تاثیرات کووید-۱۹ بر سلول های ایمنی پرداختند. آنها متوجه شدند که در افراد دچار این ویروس، نوعی خاص از سلول های ایمنی تولید می شود که خصوصیت ضد سرطانی دارند. این سلول ها که «مونوسیت های غیرکلاسیک القاشده» نامیده می شوند، بعنوان یک عامل بالقوه برای مبارزه با سرطان های مقاوم مطرح شده اند.

روش انجام این پژوهش بگونه ای بود که محققان با استفاده از بافت های انسانی و مدلهای حیوانی به مطالعه رفتار سیستم ایمنی در زمان مبتلا شدن به ویروس پرداختند. در این فرایند، RNA ویروس سیگنال هایی را به سیستم ایمنی ارسال می کرد و به مرور بعضی از گلبول های سفید معمولی به مونوسیت های ضد سرطانی تبدیل می شدند. این سلول ها قادر به نفوذ به بافت های سرطانی و همینطور حرکت به درون رگ های خونی بوده و توانایی حمله مستقیم به سلول های سرطانی را از خود نشان می دادند.

یافته های این پژوهش حاکی از آن هستند که مونوسیت های غیرکلاسیک القاشده، به واسطه داشتن گیرنده ای خاص به نام CCR۲، توانایی دارند که به محل تومور نفوذ کرده و با آزاد کردن موادی خاص، سلول های سرطانی را مستقیماً هدف قرار دهند.

این مبحث می تواند توضیح دهد چرا در بعضی موارد نادر، بیمارانی که به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، بهبودی های غیرمنتظره ای در روند بیماری سرطان خود مشاهده کرده اند. این یافته، فرصتی نوین را برای تولید داروهایی بوجود می آورد که بتوانند این سلول ها را به صورت مصنوعی در بدن تحریک کنند و در درمان سرطان های پیشرفته به کار گرفته شوند.

اهمیت این پژوهش از آن جهت است که نشان داده است میتوان از برخی خصوصیت های طبیعی بدن برای مبارزه با بیماری های صعب العلاج بهره برد. باآنکه این تحقیقات در مرحله های ابتدایی قرار دارد و اثربخشی آن فعلا تنها در مدلهای حیوانی بررسی شده است، اما این امکان را فراهم می آورد که روزی به تولید دارویی دست پیدا کنیم که بتواند سلول های ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان تقویت کند.

این پژوهش در ژورنال معتبر Journal of Clinical Investigation انتشار یافته و موسسه کانینگ توراسیک در دانشگاه نورث وسترن مسئولیت اجرای آنرا بر عهده داشته است. انتشار این پژوهش در نشریه ای معتبر نشان از اهمیت یافته های آن و تأثیر بالقوه ای است که امکان دارد در آینده در حوزه درمان سرطان داشته باشد.





منبع:

1403/08/27
09:29:45
0.0 / 5
77
تگهای خبر: سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا