نتایج یك تحقیق نشان داد؛
شوری آب صدف ها را ایمن می کند
هوا فضا: نتایج مطالعه عضو هیات علمی دانشگاه تهران اثبات کرد که افزایش شوری آب اثرات سمی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در نوعی صدف (Crassostrea) را بهبود می بخشد.
به گزارش هوا فضا به نقل از دانشگاه تهران، دکتر آرش جوانشیر، عضو هیات علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و سرپرست تیم تحقیقاتی، با بیان این که افزایش شوری آب اثرات سمی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در صدف (Crassostrea) را بهبود می بخشد، گفت: «با آزمایشات انجام شده مشخص شد با افزایش شوری آب، اجزای ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی بهبودیافته و استرس اکسیداتیو با افزایش شوری تا ۳۵ گرم در لیتر، کاهش می یابد».
عضو هیات علمی دانشکدگان کشاورزی با اشاره به این که این مطالعه نشان میدهد که نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (TiO2) به روش های مختلفی در آب های طبیعی رها و موجب سمیت آبزیان می شوند، اشاره کرد: «با وجود مطالعات مختلفی که اثرات سمی این نانوذرات را برای جانوران آبزی بررسی و گزارش کرده اند، اطلاعات کمی در مورد تأثیر عوامل محیطی خصوصاً شوری آب، بر این نوع سمیت وجود دارد».
وی درباره ی پروسه انجام این پژوهش اظهار داشت: «در این مطالعه تأثیرات همزمان نانوذرات تیتانیوم و شوری آب روی صدف Crassostrea پاسیفیک بررسی گردید و صدف ها به مدت ۹۶ ساعت در معرض غلظت های مختلف نانوذرات تیتانیوم قرار گرفتند».
جوانشیر اضافه کرد: «پس از قرارگرفتن در معرض نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، شاخصهای ایمنی موجود در همولنف (غلظت کل هموسیت، فاگوسیتوز)، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در غده گوارشی، شاخص استرس اکسیداسیون در آبشش ها و بیان ژن های در رابطه با ایمنی در هموسیت ها اندازه گیری شد».
وی در ادامه گفت: «نتایج آزمایشات نشان داد غلظت های کل هموسیت، فاگوسیتوز، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و بیان ژن های در رابطه با ایمنی، در هموسیت ها در شوری ۵ و ۱۵ گرم در لیتر و در جواب دوزهای بالای نانوذرات دی اکسید تیتانیوم کم شده و افزایش شوری آب تا ۳۵ گرم در لیتر، استرس حضور نانوذرات دی اکسید تیتانیوم را بر اجزای ایمنی و آنتی اکسیدانی صدف ها کم کرد و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشید».
منبع: aero-space.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب