توسعه کارهای بنیاد ملی علم ایران تا سه سال آینده
به گزارش هوا فضا، رئیس بنیاد ملی علم ایران اظهار داشت: بنا داریم مدلهای جدید فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی را معرفی کرده و کرسی های بزرگتر با تمرکز بر دوره های پنج و ده ساله بنیاد را هم راه اندازی نماییم.
به گزارش هوا فضا به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، علی محمد سلطانی در نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه های چند تخصصی» که پنج شنبه ۸ آذرماه در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی انجام شد ضمن خوشامدگویی به حاضران اظهار داشت: خوشحالم و خدا را شاکرم که این برنامه اجرا شد. این برنامه با هدف هم اندیشی انجام شده تا بتوانیم درباره ی دو مورد از برنامه های بنیاد ملی علم ایران یعنی خوشه و کرسی گفتگو داشته باشیم و در بهبود اجرای این برنامه، از نتایج امروز نیز بهره مند می شویم.
بهترین افراد کشور در عرصه های مختلف علمی، صاحب کرسی می شوند
وی اضافه کرد: یکی از مهم ترین گرنت هایی که در بیست سال قبل در بنیاد ملی علم ایران وجود داشته و به برخی از اساتید برجسته اهدا شده، کرسی است. کرسی به افرادی تعلق می گیرد که در عرصه کاری خود، بهترین افراد کشور باشند و بتوانند علاوه بر، فعالیت پژوهشی منسجم و قوی و در تراز جهانی، با شاگردان و نیروها و اساتید دیگر و فارغ التحصیلان همکاری داشته باشند و در فضای فکری کشور هم اثرگذار باشند.
تلاش برای تحقق ارتباطات علمی
رئیس بنیاد ملی علم ایران افزود: یکی از اقداماتی که از این دوره انشالله پربارتر و پررنگ تر به انجام می رسد، مفهوم ارتباطات علمی است که در حقیقت هر کدام از طرح های کرسی باید بتوانند مخاطبینی در قشرهای مختلف داشته باشند. گاهی مخاطبین ما، مردم به مدلول عام و گاهی مسئولین و سیاستگذاران هستند و گاهی هم امکان دارد، گروهی از متخصصین دانشگاهی یا گروهی از شرکتها یا یک صنعت خاص باشند. اینگونه موارد را در قالب نوعی ترویج علم به نام science communication خواهیم داشت.
وی اشاره کرد: علاوه بر این، خوشه ها هم کرسی گروهی ماست که ما از این جهت، نام کرسی را اطلاق نکردیم چونکه کرسی گروهی در بخشنامه های بنیاد ملی علم ایران از قبل بوده است، اما بنا داریم در خوشه حتما یک کار پژوهشی به نتیجه برسد و طوری نباشد که یک حوزه به نام نقطه تمرکز صاحب کرسی معرفی شود.
سلطانی افزود: از یک جنبه، خوشه پژوهشی همان کرسی گروهی است که افراد را کنار هم قرار می دهد تا در کنار هم روی یک موضوع بزرگ کار کنند. من از این جمله استفاده می کنم و می گویم رسالت دانشمندان برای آینده جهان و آینده کشور، از همین دور هم نشستن و کنار هم قرار گرفتن ترسیم می شود.
چرا هم اندیشی مهم است؟
رئیس بنیاد ملی علم ایران با تکیه بر این که باید بتوانیم محققان را از رشته های مختلف با دیدگاه های متنوع، در قالب گرنت ها دور هم داشته باشیم، افزود: با این زمینه، پژوهشگران می توانند مسائل و چالش ها را که ذات بین رشته ای و چندوجهی دارند، خوب به جامعه معرفی کنند و برای حل آن گام هایی بردارند.
دانشمندان، صاحب مهم ترین اثر در شکل دهی آینده
وی در ادامه بیان کرد: آینده ای که با وجود همه مشکلاتی که همگی به آن واقفیم؛ باید برای کشورمان متصور شد؛ با همین دور هم بودن ها و پژوهش های چندرشته ای شکل می گیرد. امروز در همه دنیا دانشمندان نشان دادند که با اهمیت ترین اثر را در شکل دهی آینده داشتند.
رئیس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به اهمیت کارهای پژوهشگران و دانشمندان اظهار داشت: امروز تأثیرات هوش مصنوعی را در همه عرصه های مختلف می بینیم. اگر هوش مصنوعی تأثیرات بالقوه و بالفعلی بر سلامت و بهداشت مردم، محیط زیست و حتی بر کشف داروها تأثیرات بالقوه و بالفعل می گذارد؛ اثر کار گذشته دانشمندان است. برای کشور ما هم بطور قطع به همین نحو است. خبرگان دانشگاهی ما مقرر است آینده کشور را شکل دهند و نگاهشان هم گرچه هم راستا با همه مردم است ولی تفاوت جدی دارد و آنها خودرا سازنده آینده جامعه می دانند. جامعه ای که باعلم ساخته شود؛ بطور قطع جامعه ای فرهیخته است و جامعه ای است که می تواند برای همه دنیا الگو باشد و درس ها و خروجی هایی ارائه نماید.
توسعه کارهای بنیاد تا سه سال آینده
سلطانی با اشاره به توسعه کارهای بنیاد در سالهای آتی، افزود: در دو تا سه سال آینده، ما شاهد توسعه بیشتری در بنیاد ملی علم ایران خواهیم بود. می خواهیم که با کمک پژوهشگران بوسیله برگزاری هم اندیشی ها، برنامه های جدیدی را معرفی نماییم که بتوان با کمک این برنامه ها، به جایگاه پژوهش در کشور بیش ازپیش اهمیت دهیم و پروژه های بزرگ را بوسیله پژوهش در کشور پیاده و اجرا نماییم. همین طور بنا داریم تا مدلهای جدید فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی را معرفی نموده و کرسی های بزرگتر با تمرکز بر دوره های پنج و ده ساله بنیاد را نیز راه اندازی نماییم تا بتوانیم در عرصه های مشخص شده، هم در انتشار علم جدید در دنیا نقش اساسی داشته باشیم و هم در امتداد حل چالش ها و مسائل جهانی و ملی قدم برداریم.
وی با تکیه بر این که انتشار مقاله علمی و حل چالش ها دو موضوع جداگانه نیستند، افزود: در اصل اغلب پژوهش های دنیا با نگاه به چالش ها و مسائل انتخاب می شوند و اگر به مقالات و کتاب هایی که در دنیا منتشر می شود نگاهی بیندازیم، بطورکامل مشخص است که درباره ی مسائل و فرصت هایی هستند که دنیا با آن روبرو است. البته ما به خاطر نقاط ضعف صنعت تفاوت هایی داریم اما ما هم همسو با این جهان این دو مسیر را جدا نمی بینیم.
رئیس بنیاد ملی علم ایران در ادامه بیان کرد: من به عنوان عضوی کوچک از جامعه علمی، امیدوار هستم بتوانیم با کمک شما و همکاران بنیاد، برنامه های از پیش برنامه ریزی شده را اجرا نماییم تا شاهد تأثیر خوب آن در آینده کشور و جایگاه کشورمان در جهان باشیم.
وی با اشاره به این که تنها راه چاره و پیشرفت ما پیشرفت علم و فناوری است؛ اشاره کرد: در علم و فناوری هم موضوع اصلی این است که علم چگونه سیاستگذاری شود و مسائل و مشکلات به زبان علم ترجمه شود. همین طور این مساله اهمیت دارد که چگونه فرصت در اختیار دانشمندان قرار بگیرد و چگونه مسائل و مشکلات به زبان پژوهش در دانشگاه ها مطرح شود تا نتایج به صاحبان حرفه و صنعت منتقل شود که متأسفانه این مورد در کشور بطور کامل اجرائی نمی گردد. امیدوار هستم در این نهاد به عنوان بنیاد ملی علم ایران بتوانیم این خلأ را پر نماییم و امروز هم شنونده خوبی برای نکات شما باشیم.
منبع: هوا فضا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب