هوافضا- علوم هوایی
یاددداشت

فراتر از یک بحران اقلیمی!

فراتر از یک بحران اقلیمی!

به گزارش هوا فضا، گرم شدن شدید هوا در برخی از کشورها، مثل یونان، بیشتر از معمول زودهنگام بوده است. یافته های این دانشمندان همینطور نشان داده است که احتمال بالا رفتن شدید دما، نسبت به ۲۵ سال پیش، چهار برابر شده است. این افزایش ناگهانی (و در عین حال شدید) دما به صورت طبیعی قدرت مدیریت بحران را هم از جانب کشورهای می کاهد.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، اینروزها شاهد تشدید بحرانهای اقلیمی در جهان و تأثیر آن بر گرمایش زمین، محصولات کشاورزی و حتی سبد غذایی انسانها در سراسر دنیا هستیم. یافته های دانشمندان نشان داده است که گرمایش زمین، احتمال افزایش شدید دمای هوا را «۳۵ برابر» کرده است و بنابراین تکرار موج های گرمایی که به تازگی در نقاطی از نیم کره شمالی ثبت شده، محتمل تر است. این موج های گرمایی در فصل تابستان، هم در حوزه انسانی و هم زیستی بحرانساز خواهد بود.
در سطح انسانی، شاهد شیوع گسترده گرمازدگی در کشورهای متعدد دنیا و تلفات ناشی از آن هستیم. پژوهشگران دانشگاهی که در مؤسسه توصیف جهانی آب و هوا همکاری می کنند، گرمای بیش از اندازه هوا را بین ماه مه و اوایل ژوئن سال جاری مورد بررسی قرار دادند. این فاصله زمانی، دوره ای را دربرمی گیرد که موج گرمای آمریکا در ایالت های جنوب غربی این کشور همچون کالیفرنیا، نوادا و آریزونا متمرکر شده بود. مکزیک هم در این دوره زمانی شاهد افزایش دمای شدید بود و بنابر گزارش ها دست کم ۱۲۵ نفر در این کشور به سبب گرمازدگی جان باختند. دراین میان، شاهد وقوع پدیده ای تحت عنوان گرمای زودهنگام در بعضی کشورها هستیم. گرم شدن شدید هوا در برخی از کشورها، مثل یونان، بیشتر از معمول زودهنگام بوده است. یافته های این دانشمندان همینطور نشان داده است که احتمال بالا رفتن شدید دما، نسبت به ۲۵ سال پیش، چهار برابر شده است. این افزایش ناگهانی ( و در عین حال شدید ) دما به صورت طبیعی قدرت مدیریت بحران را هم از جانب کشورهای می کاهد.
گرمازدگی و تلفات انسانی و زیستی ناشی از این پدیده را بطور قطع میتوان یک بحران عمومی در دنیا قلمداد کرد. در بعضی مناطق این بحران شدیدتر و در بعضی مناطق کمتر است اما کلیت وجود آن غیر قابل انکار است.
مبحث مهم دیگر، معطوف به مصدر و چرایی شیوع این پدیده ( تشدید گرمایش زمین) است. محققان می گویند این پدیده ناشی از فعالیت انسان و مصرف سوخت های فسیلی است. آنها اخطار داده اند که اگر مصرف سوخت های فسیلی با شتاب فعلی آن ادامه پیدا کند، بیشتر از پیش شاهد تغییرات آب وهوایی شدید خواهیم بود. این هشدارها طی سال های اخیر بارها داده شده و البته در اکثرکشورها با بی توجهی روبرو شده است. در این خصوص گزارشهای همزمان و در عین حال معناداری انتشار یافته که نمی توان به آسانی از کنار آنها گذشت. بعنوان مثال، همزمان با اخطار کارشناسان در مورد گرم شدن آب و هوا و نتایج آن، گزارشی جدید انتشار یافته است که نشان داده است مصرف سوخت های فسیلی و تصاعد گازهای کربنی در جهان پارسال میلادی به بالاترین حد خود رسیده است. علیرغم افزایش استفاده از انرژی باد و خورشید، افزایش تقاضا سبب شده است که مصرف سوخت های فسیلی در سال ۲۰۲۳ همچنان ۱/۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ باشد.
بنابراین، ما با یک بحران طبیعی و غیرانسانی مواجه نیستیم، بلکه بخشی از بحران تشدید گرما در جهان مصدری انسان ساز داشته و ناشی از الگوی مصرف سوخت در سراسر دنیاست: موضوعی که باید از جانب سازمانهای بین المللی در برابر آن چاره اندیشی شود.
حنیف غفاری- کارشناسی روابط بین الملل



1403/04/09
11:38:28
0.0 / 5
239
تگهای خبر: كارشناس , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا