هوافضا- علوم هوایی

بررسی موانع پیش روی پژوهشگران برای انجام پژوهش

بررسی موانع پیش روی پژوهشگران برای انجام پژوهش

به گزارش هوا فضا، دانشمند 2 درصد برتر جهان اظهار داشت: کمبود بودجه، مهاجرت نخبگان، نبود حمایت مالی و تغییر سیاست ها سبب کاهش انگیزه پژوهشگران برای انجام پژوهش های مسأله محور در کشور شده است.


فریدون اسماعیل زاده، دانشمند دو درصد برترجهان در گفت و گو با ایسنا، درباره ی موانع پیش روی پژوهشگران اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که می تواند موجب کاهش انگیزه در اساتید برای انجام پژوهش شود، موانع اقتصادی است؛ از ین جهت، بودجه های تحقیقاتی به میزان کافی برای انجام یک پژوهش تزریق نمی گردد. شرکت های خصوصی و دولتی برای انعقاد قرارداد بودجه مکفی در اختیار پژوهشگران قرار نمی دهند؛ بدین سبب باتوجه به تغییر نرخ ها، اساتید هنگام خرید محصول گرفتار مشکل می شوند. این مشکل موجب می شود تا پژوهشگران برای انعقاد قرارداد مسئله محور عصا به دست حرکت کنند. اگر مانع اقتصادی حل شود، تعداد قراردادهای مسئله محور بمنظور حل مشکلات کشور نیز افزایش خواهد یافت.
اسماعیل زاده افزود: برای نمونه یک استاد، قرارداد پژوهشی دوساله منعقد می کند، در این بازه زمانی تغییر نرخ ها وجود دارد، برای استاد به صرفه نیست که این قرارداد را انجام دهد؛ چون نرخی که در آغاز قرارداد اعلام نموده است، با نرخی که در میانه قرارداد یا اتمام قرارداد با آن رو به رو می شود، بسیار متفاوت می باشد. بدین جهت دیگر تمایلی برای کار پژوهشی ندارد.
وی با اشاره به پشتیبانی از نیروی انسانی کارآمد در انجام پژوهش اضافه کرد: اساتید هنگامی که قرارداد منعقد می کنند، نیروی انسانی برای انجام تحقیق این قرارداد را دانشجویان در نظر می گیرند. ولی یکی از اشکالات پیش روی آنها، مهاجرت دانشجو نخبه است. دانشجویان مستعدی وجود دارند که برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر مهاجرت می کرد. باید با اتخاذ سیاست های انگیزشی، تشویقی، ایجاد اشتغال پایدار و حمایت های مالی مانع از مهاجرت دانشجویان نخبه شد. هنگامی که نیروی انسانی کارآمد داشته باشیم، انجام پژوهش های مسئله محور نیز افزایش می یابد.
رییس گروه مهندسی شیمی دانشگاه شیراز با اعلان اینکه یکی دیگر از مشکلات تغییر سیاست ها بخش صنعت است، اظهار داشت: بنده بیشتر با صنعت نفت، پتروشیمی و پالایشگاه ها در ارتباط هستم، یکی از اشکالات این صنعت تغییر سیاست هاست. در یک زمان تحقیقات را بر عهده دانشگاهیان قرارمی دهند و در زمانی دیگر سیاست را تغییر و از شرکت های دانش بنیان کمک می گیرند. این سیاست ها باید سلیقه ای صورت نگیرد و با تغییر آدم ها، قابل تغییر نباشد تا تحقیقات بهتر صورت گیرد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات در انجام پژوهش ها، بحث هزینه های ایاب و اذهاب و اسکان پژوهشگران جوان است. تعدادی از بخش های صنعتی این هزینه ها را تقبل نمی کنند و این هزینه ها را یک استاد جوان باتوجه به حقوقی که دریافت می کند، نمی تواند پرداخت کند، بدین سبب انگیزه انجام پژوهش های مسئله محور در او کاهش پیدا می کند.
همچنین، بروکراسی های دانشگاه ها نیز باید اصلاح گردد و با پشتیبانی از دانشگاه ها آنها بتوانند، وسیله ایاب و اذهاب اساتید را برای انجام پژوهش تامین کنند.
اسماعیل زاده در بخش دیگر از سخنان خود، یکی از دلیلهای رکود مقالات در پایگاه های استنادی را کاهش سطح کیفی دانشجویان دانست و اظهار داشت: هنگامی که دانشجویان ارشد و دکتری را نسبت به سالهای قبل مقایسه می نماییم، متوجه کاهش سطح سواد آنها می شویم که انگیزه ای برای نگاشتن مقاله ندارند. یکی دیگر از دلیلهای هم نبود حمایت های مالی از پژوهشگران است. بیشتر دانشجویان مشغول بکار هستند. این افراد هم دانشجو و هم شاغل هستند، چون حقوق آن های تامین نیست، مجبورهستند بجای انجام پژوهش، کار کنند.



1403/02/01
12:26:44
0.0 / 5
301
تگهای خبر: دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا