هوافضا- علوم هوایی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

اجرای برنامه های جدید در حوزه نخبگانی از سال آینده

اجرای برنامه های جدید در حوزه نخبگانی از سال آینده

به گزارش هوا فضا، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: در ۶ ماه گذشته سعی شده تا مسیرها و مدلهای جدیدی برای حرکت جامعه نخبگانی به سمت مطلوب طراحی شود که امیدواریم از شروع سال آینده اجرایی شوند.



به گزارش هوا فضا به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سید سلمان سیدافقهی در نشست با اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران ضمن اشاره به ضرورت ایجاد تحول اساسی در برنامه ها و نگاههای این بنیاد، اظهار داشت: ایجاد تحول در زیست بوم نخبگانی کشور در ساحت های مختلف، هدف اصلی بنیاد ملی نخبگان در دور جدید است.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب نخبگان را مهم ترین و تاثیرگذارترین قشر جامعه می دانند، اضافه کرد: در تمام سالهای قبل، تنها دیداری که هیچگاه و به هیچ دلیلی توسط ایشان به تأخیر نیفتاده است، دیدار نخبگان و مستعدان برتر است که این خود نشان داده است ایشان حساب بسیار ویژه ای روی نخبگان باز کرده اند و انتظارات بالا و به حقی از این قشر مهم دارند.
سید افقهی افزود: در ۶ ماه گذشته سعی شده تا مسیرها و مدلهای جدیدی برای حرکت جامعه نخبگانی به سمت مطلوب طراحی شود که امیدواریم از شروع سال آینده اجرایی شوند.
وی ضمن اشاره به ساختار بنیاد ملی نخبگان، خاطرنشان کرد: جامعه مخاطب معاونت مستعدان و آینده سازان، از آغاز دوره دانش آموزی شروع می شود و تا دانش آموختگی فرد ادامه دارد. جامعه هدف معاونت سرآمدان و نخبگان را هم دانش آموختگان مقاطع مختلف تحصیلی می سازند که بخش مهمی از آنها اساتید دانشگاه ها هستند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار نمود: بنیاد ملی نخبگان در تمام سالهای قبل، بیشترین تمرکز را روی جامعه دانشجویی داشته است و در این عرصه هم تلاش کرده با عرضه تسهیلات و برنامه های حمایتی فعالیتهای خویش را پیش ببرد که البته از انسجام و پیوستگی هم برخوردار نبودند و فرد مستعد را در یک سیر پیوسته هدایت نمی کردند. در دور جدید اما تلاش بر اینست که سیر فعالیت یافتن و مسیر پیوسته ای برای تبدیل فرد مستعد به نخبه وجود داشته باشد. برای نیل به این هدف، تمام برنامه ها و حمایت ها بر همین مبنا باز طراحی شده اند، چونکه بنیاد ملی نخبگان اعتقاد دارد نخبگی در بستر زمان ایجاد می شود.
سید افقهی ضمن اشاره به اهمیت سند استراتژیک کشور در امور نخبگان، تصریح کرد: این سند ۵ راهبرد کلان و ۷۰ اقدام ملی دارد و در آن بنیاد ملی نخبگان نقش تنظیم گری بر عهده دارد. در واقع، طبق این سند، پرهیز از تصدی ‎گری در امور اجرایی بعنوان یک اصل باید محور فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان باشد و در قسمت اجرا هم باید از نهادها و سازمان های مرتبط بخصوص دانشگاه ها استفاده شود؛ چونکه عمده نخبگان کشور علمی هستند، گرچه نخبگان مهارتی، هنری، صنعتی و ادبی و دیگر ساحت های نخبگانی هم باید مورد حمایت قرار بگیرند.
وی افزود: در تمام برنامه های بنیاد ملی نخبگان در سطح دانشجویی، استاد نقش محوری دارد؛ چونکه بنیاد اعتقاد دارد برای ایجاد تحول در فضای نخبگانی باید در راه نخبگی، استاد بعنوان محور حضوری فعال و پررنگ داشته باشد. بر همین مبنا تمام بیشتر از ۲۰ برنامه نخبگانی در حوزه دانشجویی، ذیل طرح مسیر نخبگی به صورت استاد محور تعریف می شوند تا در یک فرآیند منسجم و پیوسته، فرد مستعد برتر به سمت نخبگی حرکت نماید.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: استاد راهبر فردی است که از شایستگی های لازم برای تربیت نخبه برخوردار می باشد. این استاد، مسیر رشد را با بنیاد ملی نخبگان به اشتراک می گذارد و بنیاد هم بر اساس آن تسهیلات و حمایت های لازم را به فرد اعطا می کند. استاد راهبر هم این برنامه را با همکاری و همراهی دانشجویان خود در مقاطع مختلف پیش می برد تا در یک مسیر کاملا مشخص هم استاد بتواند ارتقا پیدا کند و هم مستعد برتر در یک فرآیند منسجم به نخبگی برسد؛ البته تحقق این امر نیازمند همراهی و همکاری دیگر نهادهای ذیربط مانند وزارت علوم، شورایعالی انقلاب فرهنگی و حتی مجلس شورای اسلامی برای تصویب قوانین حمایتی است.
سید افقهی در انتها خاطرنشان کرد: بنیاد ملی نخبگان از بوروکراسی های مرسوم دولتی پرهیز دارد و تلاش می کند با چابک سازی فرایندها، از فرصت پیش آمده در این دولت و اراده دولت جهت استفاده از ظرفیت نخبگان در حل مسائل کشور، به نحو مطلوب استفاده نماید.
در این نشست که با حضور منصور انبیا رئیس دانشگاه علم و صنعت و معاونان بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، تعدادی از اساتید برتر دانشگاه علم و صنعت به بیان انتقادات، پیشنهادات و نقطه نظرات خود پرداختند.


منبع:

1402/11/17
09:24:27
0.0 / 5
426
تگهای خبر: طراحی , وزارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا