هوافضا- علوم هوایی
معاون پژوهشی وزیر علوم خبر داد

سال آینده گرنت اعضای هیئت علمی حداقل ۲ برابر می شود

سال آینده گرنت اعضای هیئت علمی حداقل ۲ برابر می شود

به گزارش هوا فضا، رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری ضمن اشاره به سیاست های تشویقی وزارت علوم اظهار داشت: آئین نامه جامع اعتبار ویژه از سال ۱۴۰۳ اجرایی می شود. در برنامه هفتم توسعه بودجه این آئین نامه دیده شده است و با اجرای این آئین نامه گرنت اعضای هیئت علمی حداقل دوبرابر خواهد شد.



به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، پیمان صالحی در بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور که امروز (سه شنبه ۲۱ آذرماه) همزمان با سومین روز هفته پژوهش و فناوری در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید، با اشاره به شعار هفته پژوهش سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: هفته پژوهش و فناوری امسال، با شعار هفته پژوهش و فناوری پیشران رشد تولید و مهار تورم شروع شد. امسال همانند سالهای قبل، هفته پژوهش استانی، یک هفته قبل از هفته ملی پژوهش با ابلاغ به کلیه استانداران انجام شد.

وی افزود: برمبنای بخشنامه وزارت کشور، از سه استان معین و سه دانشگاه برگزیده در هفته پژوهش استانی تقدیر خواهد شد.

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به برنامه های هفته پژوهش همچون برگزاری زنگ پژوهش، بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار، جشنواره دانشمندان، اندیشمندان و...، ضمن قدردانی از مدیران کل حوزه معاونت پژوهشی به ارائه گزارش دو ساله اقدامات، فعالیت ها و مصوبات معاونت پژوهشی پرداخت.

صالحی درباره ی آمار مقالات انتشار یافته در پایگاه های بین المللی اظهار داشت: از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲ میلادی، ۷۴ میلیون مقاله در تمام دنیا ثبت شده است. امیدواریم در وزارت علوم بتوانیم توازنی برمبنای فشار علم و فناوری و نیاز بازار ایجاد نماییم.

وی با اشاره به اهمیت صادرات علوم خصوصاً علوم انسانی اظهار داشت: بررسی ها نشان میدهد که در بعضی حوزه ها، مثل شیمی، مهندسی شیمی، علوم مواد و... رتبه های بالایی در دنیا داریم. ولی به رشته هایی مثل هنر، علوم انسانی و علوم اجتماعی نیازمند توجه بیشتر هستند.

معاون پژوهشی وزیر علوم درباب اهمیت توجه به انتشار مقالات بین المللی در رشته های علوم انسانی، علوم اجتماعی و هنر اظهار داشت: جنس این رشته ها با دیگر رشته ها متفاوت می باشد. اگر نتوانیم مقالات این رشته به جهان صادر نماییم باید از مقالات صادراتی جهان استفاده نمائیم. بدین سبب ما توجه ویژه ای به این رشته ها داشته ایم و داریم.

صالحی با اشاره به تعداد نشریات وزارت علوم اظهار داشت: ما هم اکنون ۱۴۹۰ مجله در وزارت علوم داریم که ۸۲۷ مجله در عرصه علوم انسانی است. نقطه قوت ما در نشریات داخلی، نشریات حوزه علوم انسانی است.

وی با تأکید بر اهمیت تمرکز بر نمایه سازی نشریات اظهار داشت: دریچه ورود به نشریات به اسکوپوس، نمایه دوآج است. این نمایه، پایگاه استنادی مجلات دسترسی آزاد است و اگر نشریات، این نمایه را بگیرند آسان تر می توانند نمایه های معتبر دیگر را دریافت نمایند.

رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری با اعلان اینکه تا کنون ۸۳۳ مجله در دوآج نمایه شده اند، اظهار داشت: ایران رتبه هفتم را در نشریات دسترسی آزاد دارد.

صالحی اشاره کرد: در پایگاه دوآج، ۸۰ زبان نمایه می شود و زبان فارسی در دوآج رتبه نهم زبان ها دارد.

وی به پروژه مرجعیت علمی اشاره نمود و اظهار داشت: در کل تاریخ اسکوپوس، ۱۰۱ مجله ایرانی این نمایه را دریافت نمودند ولی بعد از دولت سیزدهم، ظرف دو سال، ۵۰ مجله وزارت علوم در اسکوپوس نمایه شده است و انتظار داریم تا سال آینده این آمار دو برابر شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم به دو قطبی که برخی با هدف های مختلف در مورد تعداد مقالات بنیادی و پژوهش های کاربردی ایجاد می کنند، اظهار داشت: بررسی ها نشان داده که در خیلی از کشورهایی که رشد اقتصادی قابل توجه داشته اند، از مسیر پژوهش های بنیادی به این رشد رسیده اند. چین از همین مسیر به توسعه رسیده و از یک میلیون مقاله در سال ۲۰۲۲ عبور کرد در صورتیکه آمریکا در ۷۰۰ هزار مقاله باقی مانده است.

وی با اشاره به قراردادهای ارتباط با جامعه و صنعت در دانشگاه ها اظهار داشت: تا سال ۱۴۰۲، ۱۱ هزار و ۲۱۲ قرارداد ارتباط با جامعه و صنعت منعقد شده و با بهره گیری از ظرفیت ماده ۱۳ بخشنامه جهش تولید، مبالغ این قراردادها بالا رفته است. در سال ۱۴۰۲ مبلغ قراردادهای ارتباط با صنعت حدود۶ هزار میلیارد تومان بوده است.

صالحی اشاره کرد: در سال ۱۴۰۲ تا کنون ۱۰۲۱ نفر از ظرفیت فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت بهره برده اند و تا کنون بیش از ۲۷۸ هزار نفر در دوره مهارت افزایی شرکت کرده اند.

رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری درباره ی بخشنامه پسادکتری اظهار داشت: برمبنای بخشنامه شورای عالی عتف که ابلاغ گردیده، چهار نوع پسادکتری، بنیادی، کاربردی، فناوری و صنعتی در نظر گرفته شده است. پسادکتری حوزه فناوری در شرکت های دانش بنیان و پارک ها فعالیت دارند و پژوهشگران پسادکتری صنعتی به صنعت می روند.

وی تصویب اساسنامه صندوق عتف در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ توسط ریاست جمهور، تصویب سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) به عنوان پنجره واحد نظام علوم تحقیقات و فناوری را از دیگر اقدامات انجام شده، دانست.

صالحی به اهمیت بازآفرینی نقش انجمن های علمی در تصمیم سازی و سیاستگذاری کشور اشاره نمود و اظهار داشت: انجمن های علمی گوهرهایی هستند که آن طور که باید و شاید به آنها توجه نشده است. با وجود این که تعداد انجمن های علمی در کشور، بیش از اندازه است، ولی ظرفیت خوبی دارند و باید بازآفرینی در آن اتفاق بیفتد.

وی اضافه کرد: وزیر علوم نامه ای به معاون اول رئیس جمهور نامه ای ارسال کرده تا از ظرفیت انجمن های علمی استفاده گردد و این نامه به وزرا و استانداران ارجاع شده است. همین طور برای تدوین برنامه هفتم توسعه، نقطه نظرات انجمن های علمی به مرکز پژوهش های مجلس در مورد بودجه اعلام گردید.

صالحی به سیاست های تشویقی وزارت علوم اشاره نمود و اظهار داشت: بخشنامه پایه تشویقی از سال ۱۴۰۲ درحال اجراست و اعضای هیات علمی با اقدامات مختلف در عرصه های مختلف می توانند پایه تشویقی دریافت نمایند.

رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری افزود: بخشنامه جامع اعتبار ویژه نیز از سال آینده ۱۴۰۳ اجرا میشود. در برنامه هفتم توسعه بودجه این بخشنامه دیده شده است و با اجرای این بخشنامه گرنت اعضای هیئت علمی حداقل دوبرابر خواهد شد.

وی اضافه کرد: بخشنامه تعاملات بین المللی و بخشنامه اجرائی ماده ۱۳ قانون جهش تولید نیز همچون بخشنامه های حمایتی وزارت علوم است. همین طور اعطای گرنت و اعتبار خرید تجهیزات در یک مرحله پرداخت شده است و دور دوم گرنت تجهیزات به زودی پرداخت می شود.

صالحی به چالش های طرح های پژوهشی اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از اشکالات ۲۵ ساله چالش بیمه طرح های پژوهشی بود که در برنامه هفتم توسعه مشکل گرفتن مفاصا حساب بیمه طرح های پژوهشی حل شد و بیمه ها باید بدون قید و شرط برای طرح های پژوهشی مفاصا حساب صادر کنند.

معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار داشت: مشکل دیگر، مالیات پلکانی برای قراردادهای پژوهشی است که سال آینده حل می شود.





1402/09/21
13:47:01
0.0 / 5
338
تگهای خبر: دانش بنیان , فناوری , نمایشگاه , وزارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا