هوافضا- علوم هوا فضا
دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی:

صادرات تجهیزات صنعتی طی 5سال به 1میلیارد دلار خواهد رسید

صادرات تجهیزات صنعتی طی 5سال به 1میلیارد دلار خواهد رسید

به گزارش هوا فضا، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی ریاست جمهوری واردات رسمی کشور در این عرصه را سالانه ۲۵۰ میلیون دلار عنوان نمود و اضافه کرد: ما درصدد هستیم این میزان را طی مدت ۵ سال صادرات به یک میلیارد دلار ارتقاء دهیم.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دکتر محمدمهدی هادوی در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد، به تشریح برنامه های این ستاد پرداخت و اظهار داشت: حوزه ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، محصول محور و صنعت ساز است؛ ازاین رو به دنبال تولید تجهیزات خوب و راه اندازی خط تولید در صنایعی چون غذایی، نفت و گاز و لوازم خانگی هستیم تا بتوانیم با استفاده از فناوری های روز ارزش افزوده تولیدکنندگان دانش بنیان را افزایش دهیم.
وی افزود: هم اکنون ۱۸۴۵ شرکت دانش بنیان داریم که هنوز وارد فاز تجاری سازی نشده اند. می خواهیم این شرکتهای سنتی را به شرکتهای دانش بنیان صنعتی تبدیل نماییم.
وی ادامه داد: الان ۸ درصد شرکتهای ما فناور هستند که برای ما ارزش بالایی دارند، ولی باید تلاش شود تعداد آنها افزایش یابد.
هادوی با اشاره به اینکه در صنعت ماشین سازی تعداد ۶ هزار شرکت شامل دانش بنیان و غیر دانش بنیان دارای پروانه بهره برداری هستند، افزود: همینطور تعداد ۲۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم در صنعت ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته مشغول به فعالیت هستند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، میزان تولیدات صنعتی در این عرصه را ۳ میلیارد دلار ذکر کرد و خاطرنشان کرد: میزان واردات کشور در این حوزه بین ۵ تا ۸ میلیارد دلار است که باید بازار واردات را به محصولات تولید داخل اختصاص دهیم، البته این گفته به معنای محدودسازی واردات نیست، بلکه از این ظرفیت میتوان در زمینه انتقال فناوری های نو و جدید هدف گذاری کرد.
وی توسعه بازار صادراتی را از برنامه های این ستاد ذکر کرد و اظهار داشت: ما با در اختیار داشتن ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته می توانیم محصولات باکیفیت، رقابت پذیرتر و با قیمت تمام شده ارزان تری تولید نماییم، در غیر این صورت بعید به نظر می آید که بتوانیم با کشورهای دیگر رقابت نماییم.
وی واردات رسمی کشور در این عرصه را سالانه ۲۵۰ میلیون دلار عنوان نمود و اضافه کرد: ما درصدد هستیم این میزان را طی مدت ۵ سال صادرات به یک میلیارد دلار ارتقاء دهیم.
به قول این مقام مسؤول، بر مبنای سند استراتژیک ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته که در مدت ۲ سال تحقیق در سال ۱۴۰۰ به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید، نفوذ فناوری در صنایع، توسعه بازار دانش بنیان در داخل و خارج، مهارت افزایی و توسعه کسب و کارها از مأموریت های این ستاد به حساب می آید.
بورسیه صنعتگران
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، افزود: در وزارت علوم بورسیه صنعتی اجرایی می شود و طی آن اساتید دانشگاهی دو سال در صنعت مشغول به کار می شوند، ولی در برنامه ای که ما تدوین کردیم، در تلاش هستیم تا صنعتگران در قسمت های دانشگاهی وارد شوند.
وی اهمیت این برنامه را در توسعه مهارت افزایی و دانش آموزی در حوزه های صنعتی دانست و اظهار داشت: در این برنامه صنعتگران بورسیه مراکز تحقیقاتی می شوند و در این حوزه با بعضی از دانشگاه ها همچون فنی وحرفه ای و علمی کاربردی هماهنگی هایی صورت گرفته است.
ساخت ماشین آلات پیشرفته در کشور
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، تصریح کرد: با همکاری انجمن های فعال در حوزه ماشین سازی درحال تدوین برنامه ای برای صادرات محصولات دانش بنیان این حوزه به کشورهای هدف و هم پیمان مانند چین، آفریقای جنوبی، سوریه و عراق و همینطور کشورهای اروپایی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در حوزه هایی مانند نفت، گاز، پتروشیمی، پمپ ها، شیرآلات، گیربکس ها، تزریق پلاستیک و آسانسور پیشرفت های خوبی حاصل کردیم، اما بازار تجهیزات ساخته شده احتیاج به گواهینامه های استاندارد و بین المللی API دارد که این گواهی در کشور امریکا صادر می شود، بنابراین محدودیت هایی برای دریافت این گواهینامه وجود دارد.
به قول وی در عرصه تولید ماشین آلات صنایع غذایی پیشرفت های خوبی صورت گرفته، بگونه ای که دستگاههای بسته بندی صادر می شود.
وی یکی از مباحث مهم حوزه صنعت را قدیمی بودن برخی ماشین آلات و ماشین ابزارها عنوان نمود و اظهار داشت: صنعت ما احتیاج به نوسازی در حوزه ماشین آلات دارد و یکی دیگر از موضوعات مهم تولید ماشین ابزارهای جدید است؛ چون که هم اکنون تولیدکننده ماشین ابزارهای ساده هستیم که باید در تولید ماشین آلات چند محوره متمرکز شویم، چون که این نوع تجهیزات بر روی کیفیت محصولات نهایی بسیار اثرگذار است.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، بحث مالکیت فکری و صنعتی را یکی از موضوعات مهم در حوزه تجهیزات پیشرفته برشمرد و اظهار داشت: در بحث تجهیزات، نوآوری ها و خلاقیت های خوبی وجود دارد، اما چون از بحث حفظ مالکیت فکری مطمئن نیستند، در این عرصه ورود نمی کنند و تنها در حالت ایده و نمونه آزمایشگاهی باقی می ماند. یکی از برنامه هایی که در ستاد تعریف کرده ایم، جدی شدن و توجه ویژه به مالکیت فکری و صنعتی است و امیدواریم تا آخر سال جاری آئین نامه این طرح را تکمیل نماییم.




منبع:

1402/05/27
02:32:11
0.0 / 5
360
تگهای خبر: دانش بنیان , دستگاه , فناوری , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا