علوم هوا فضا
با بهره برداری از فناوری های ژئوفیزیك محقق شد

كشف معادن پنهان فلزی در بعضی استان های كشور

كشف معادن پنهان فلزی در بعضی استان های كشور

به گزارش هوا فضا رئیس سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی با اعلان اینكه از نظر این سازمان اكتشافات معدنی در سطح زمین در حال به انتها رسیدن است، اظهار داشت: بدین جهت ما پروژه هایی را با بهره گیری از روش های ژئوفیزیك هوایی برای اكتشافات ذخایر معدنی پنهان بهره بردیم كه موفق به كشف بعضی از عناصر معدنی فلزی در استان های مختلف كشور شدیم.


دکتر علیرضا شهیدی در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه از نظر این سازمان اکتشافات معدنی در سطح خاتمه یافته تلقی می شود، اضافه کرد: شناسایی و پی جویی که از مراحل اولیه اکتشافات معدنی است، از ماموریت های سازمان زمین شناسی است و ما بر این اساس تا حالا بیش از ۹۴۵ هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور را دراین زمینه بررسی کردیم.
وی اظهار نمود: نتیجه این بررسی ها، انتشار اطلس منابع معدنی بوده است که در آن مکان ها و نواحی از کشور را که قابلیت اکتشاف مواد معدنی بیشتری در آنها وجود دارد، نشان دادیم.
شهیدی افزود: بمنظور درک بهتر از منابع زیر زمینی و اکتشاف ذخایر پنهان معدنی که بر روی زمین هیچ آثار و شواهدی نمی توانیم بیابیم، از فناوری های حوزه ژئوفیزیک هوایی بهره بردیم و تا حالا حدود ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی داده های مورد نظر دراین زمینه را برداشت داشته ایم.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی هدف این سازمان دراین زمینه را برداشت داده به وسعت ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتری مربع دانست و اشاره کرد: بدین جهت برمبنای برنامه ها، ۲۵ درصد سطحی را که در مرحله اول اکتشاف ذخایر پنهان در نظر گرفته بودیم، عملیاتی کردیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با تزریق اعتیارات بیشتر بتوانیم به هدف ۲ میلیون و ۷۵۰ کیلومتر مربع خطی برسیم که در این صورت انقلاب عظیمی در زمینه اکتشاف ذخایر پنهان صورت خواهد گرفت.
شهیدی، با اشاره به داده های به دست آمده از ژئوفیزیک هوایی در مساحت ۱۶۵ هزار کیلومتر خطی، توضیح داد: از آنجایی که در این فاز، استفاده از مغناطیسی را در اولویت قرار دادیم؛ بدین جهت به دنبال اکتشاف ذخایر پنهان فلزی همچون آهن، مس و طلا بودیم که داده های ما نشان داد که در پهنه سقز کردستان توانستیم به اکتشاف معادن خوب آهن دست یابیم.
وی با تاکید بر اینکه در استان هایی مانند خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و سمنان که پروژه ژئوفیزیک هوایی را انجام داد، یم توانستیم مواد معدنی خاصی را کشف نماییم، اشاره کرد: تا حالا بیش از ۸۰۰ آنومالی ژئوفیزیک هوایی را کشف کرده ایم.
رییس سازمان زمین شناسی درباب استفاده از تصاویر ماهواره ای برای کشف ذخایر معدنی پنهان، توضیح داد: تصاویر ماهواره ای اطلاعات پایه را پیش از استفاده از ژئوفیزیک هوایی به ما می دهد و در کنار آن با تلفیق لایه های مختلفی مانند نقشه های زمین شناسی، ژئوشیمی، ژئوفیزیک زمینی، آتراسیوم و هیدروژئوشیمی، مدلی به دست می آید که در مدلسازی ها می توانیم برآورد نماییم که در استان های مختلف چه عنصر معدنی وجود دارد.
وی افزود: بر طبق این مدلسازی ها می توانیم پروازهای ژئوفیزیک هوایی را انجام دهیم.




منبع:

1399/08/18
13:56:48
5.0 / 5
982
تگهای خبر: فناوری , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
هوا فضا هوافضا