علوم هوا فضا

4 پروژه زیستی برای ارتقای تاب آوری ملی اجرا می شود

4 پروژه زیستی برای ارتقای تاب آوری ملی اجرا می شود

ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چهار پروژه تعریف کرده است تا به کمک آن دو هدف «توسعه فرهنگ سازی اقتصاد زیستی» و «ارتقای تاب آوری ملی» را محقق کند.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای پشتیبانی از شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور، افزایش تاب آوری ملی است. این هدف چند سالی است که با اجرای برنامه ها و پروژه های داخلی در ستادهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می شود. کاری که مقرر است ارزش افزوده قابل توجهی به اقتصاد کشور، تزریق و با کمک فناوری، دانش، نوآوری و استفاده از ظرفیت های علمی به تاب آوری ملی کمک نماید.
برخی کارشناسان معتقدند که زیست فناوری می تواند نقطه اتکایی برای رهایی از اقتصاد نفتی باشد. این فناوری را عامل بروز تغییرات جدی در علوم مختلفی چون کشاورزی، پزشکی، محیط زیست، صنایع غذایی و غیره می دانند. بر همین مبنا و با عنایت به نقش و جایگاه این فناوری در توسعه اقتصادی و علمی کشور، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چهار پروژه تعریف کرده است تا به کمک آن دو هدف «توسعه فرهنگ سازی اقتصاد زیستی» و «ارتقای تاب آوری ملی» را محقق کند.
«ایجاد و راه اندازی پایگاه داده ذی نفعان زیست فناوری کشور»، «توسعه زیرساخت اطلاع رسانی سریع و مؤثر آخرین تحولات زیست فناوری در کشور»، «الگوسازی و ترویج خطوط اصلی فناوری زیستی در کشور» و «معرفی فرصت های نو در حوزه های تحقیقاتی و کسب و کار زیست فناوری»، چهار پروژه ای است که مقرر است طی پنج سال با ایجاد ۴۰ اشتغال پایدار به فرهنگ سازی اقتصاد زیستی در کشور کمک نماید.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، افزایش بلایای طبیعی و انسانی و نتایج گسترده آنها، دولت ها و کشورها را به فکر افزایش تاب آوری جوامع انداخته است. این مفهوم بیشتر از ۴۰ سال پیش برای اولین بار در ادبیات روانشناسی استفاده شد و بلافاصله به همه علوم تسری یافت. این مفهوم به معنای داشتن مقاومت کافی برای پیشگیری از شکستن یا حتی فروپاشی است. بنابراین با افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی، دولت ها در تلاش هستند تا با اقداماتی بومی تلاش کنند تاب آوری های ملی خویش را ارتقا دهند.





منبع:

1400/10/12
23:02:35
0.0 / 5
907
تگهای خبر: فناوری , كارشناس , كسب و كار , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
هوا فضا هوافضا