رفع كمبود دستگاه اكسیژن در موج دوم كرونا از جانب دانش بنیان ها
دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به کمبودهای کشور در موج دوم انتشار کرونا با اشاره به اینکه اگر این روند ادامه می یافت، ظرفیت دستگاه اکسیژن ساز امکان پذیرش بیماران بیشتر در ICUها را به ما نمی داد، اظهار داشت: این کمبود با درایت گردانندگان و تولیدکنندگان دانش بنیان تجهیزات پزشکی برطرف شد.
به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا دکتر فاطمه محمدبیگی امروز در دومین دوشنبه های استارتاپی حوزه تجهیزات پزشکی ضمن تبریک فرارسیدن دهه فجر، برگزاری رویدادهای استارتاپی و توجه به دانشمندان و تولیدکنندگان به حوزه های علمی و فناوری را برآمده از نیازهای علمی کشور و در بالاترین سطح علمی دانست و ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین رویدادهایی ایران را جزو ۵ کشور اول دنیا در حوزه تکنولوژی های جدید قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون کشور در بعضی از حوزه های فناوری جزو ۱۰ کشور اول دنیا است، اظهار نمود: زمانی که رویداد امروز صندوق نوآوری و شکوفایی را مشاهده می کردم، بسیار خوشحال شدم که محققان کشور محصولات خوبی در حوزه گرافت های استخوانی و ونتیلاتور عرضه نموده اند و محصولات نوینی که محققان در حوزه تجهیزات پزشکی ارائه کردند، سبب شده که کشور حرف های جدیدی در این حوزه داشته باشد.
محمدبیگی، ضمن اشاره به روزهای دشوار شروع اپیدمی کرونا در کشور اظهار داشت: در آن زمان دستگاههای اکسیژن ساز، ماسک، محلول های ضد عفونی کننده و تجهیزات پزشکی و محافظتی از نیازهای کشور بود و من بعنوان نماینده بازدیدی از وضعیت استان قزوین داشتم و نخستین مرکزی که مورد بازدید قرار دادم، پارک علم و فناوری قزوین بود.
دبیر اول کمیسیون بهداشت، درمان مجلس شورای اسلامی دلیل این امر را توانمندی شرکتهای دانش بنیان عنوان نمود و خاطرنشان کرد: در این بازدید ۵ شرکت دانش بنیان برای تولید تجهیزات پزشکی شناسایی شدند و این شرکت ها در مدت یک ماه با دریافت مجوزها مبادرت به تولید این تجهیزات کردند و امروز بعد از گذشت ۱۱ ماه از شیوع اپیدمی کرونا شاهدیم که کشور از ونتیلاتورهای تولید داخل استفاده می نماید.
وی با اشاره به اینکه در کشور موج دوم شیوع بیماری کرونا با کمبود دستگاههای اکسیژن ساز مواجه بود، تصریح کرد: اگر این روند ادامه می یافت، ظرفیت دستگاههای اکسیژن ساز به ما اجازه نمی داد که بیماران بیشتری را در ICU ها پذیرش نماییم و همانند بعضی از کشورهای چون ایتالیا، اسپانیا و امریکا و انگلستان مجبور بودیم دستگاه اکسیژن ساز را از روی بیماری برداریم و به بیماری دیگر متصل نماییم، ولی با درایت گردانندگان این حوزه، پارک های علم و فناوری، تولیدکنندگان توانستیم ونتیلاتورهای داخلی را در بیمارستان ها به کار بگیریم.
وی افزود: به برکت وجود دانشمندان، پزشکان، مدافعان سلامت و تولیدکنندگان وحدت و همدلی برای مرتفع ساختن نیازهای داخلی در این عرصه بوجود آمد.
محمدبیگی با اشاره به اینکه دنیا ایران را بعنوان کشوری که در شرایط بحران قادر به مدیریت امور کشور است، شناخته اند، خاطرنشان کرد: سرمایه های کشور باید به سمت تولید محصولات داخلی هدایت شوند.
دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به موفقیت استارتاپ های این رویداد در زمینه تولید گرافت های استخوانی، اضافه کرد: ایران کشوری حادثه خیز است و یکی از نیازهای کشور در حوزه ارتوپدی دستیابی به گرافت های استخوانی است که از آن می توان در ترمیم استخوان های صدمه دیده بهره برد.
وی با تکیه بر لزوم عرضه خدمات پزشکی ارزان قیمت، اظهار داشت: ما در مجلس در هر زمانی که نیاز بود آماده رایزنی برای حمایت ویژه از استارتاپ ها هستیم و امیدواریم امروز یک روز خوب و آغاز حرکت جدیدی برای فناوران در راه ارتقای سلامت کشور باشد.
محمدبیگی بی تحرکی و افزایش وزن را یکی از چالش های انتشار کرونا دانست و اظهار نمود: یکی از استارتاپ های این رویداد دستگاه Bady Analyzer عرضه کرده است که این دستگاه می تواند در کاهش وزن متوسط ایرانی ها و ارتقای سلامت کشور مؤثر باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب