هوافضا- علوم هوایی
در گفت وگو با هوا فضا اعلام شد

تعیین 10 حوزه صدمه پذیر دانش بنیان در شرایط شیوع

تعیین 10 حوزه صدمه پذیر دانش بنیان در شرایط شیوع

هوا فضا: مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شكوفایی حفظ اشتغال ۹۰ درصدی، كاهش میزان فروش و فعالیت در حوزه های صدمه پذیر را از شروط اعطای تسهیلات حمایتی این صندوق به شركت های صدمه دیده ناشی از شیوع كرونا نام برد و اظهار داشت: گام دوم حمایت های ما شركت های بزرگ دانش بنیان و شركت های فناور مستقر در پارك های علم و فناوری است.


محسن نوتاش در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برای پشتیبانی از شرکت های صدمه دیده و متضرر از شرایط انتشار کرونا ویروس در کشور، اضافه کرد: تصمیماتی که ما برای پشتیبانی از این شرکت ها داشتیم، از اوایل اردیبهشت ماه اجرایی شد و این حمایت ها شامل سه دسته از شرکت های "دانش بنیان کوچک"، "شرکت های خلاق" و شتابدهنده ها و تأمین کنندگان فضای کار اشتراکی" می شود.
وی شرکت های کوچک دانش بنیان را شامل شرکت هایی با نیروی انسانی کمتر از ۵۰ نفر و یا فروش کمتر از ۲ میلیارد تومان دانست و افزود: تسهیلاتی که برای این دسته از شرکت ها در نظر گرفته شد، تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۹ درصد است که پرداخت آن از جانب صندوق نوآوری و شکوفایی صورت می گیرد.
نوتاش افزود: بازپرداخت این تسهیلات با دوره تنفس ۶ ماهه تعیین شده است و در بازه ۱۲ ماهه شرکت ها مبادرت به بازپرداخت تسهیلات دریافتی خواهند کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که از این میزان تسهیلات چه مقدار به شرکت های متضرر از شرایط شیوع کرونا تعلق می گیرد، توضیح داد: این تسهیلات بر مبنای هزینه هایی که شرکت ها در اظهارنامه ها و صورت های مالی شرکت درج کرده اند، میزان فروش و یا بر مبنای حقوق و دستمزدی که شرکت به پرسنل پرداخت کرده است، اعطا می شود.
نوتاش با تاکید بر اینکه این تسهیلات در چارچوب تسهیلات سرمایه درگردش در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داده می شود، خاطرنشان کرد: ما بر روی جزئیات هزینه کرد این تسهیلات در شرکت ها نظارت نداریم و تنها موردی که در این حوزه مورد نظارت و ارزیابی قرار می گیرد، "حفظ اشتغال" است. در بازه ۶ ماهه که تسهیلات پرداخت می شود، شرکت باید ۹۰ درصد اشتغال خویش را حفظ نموده و نباید تعدیل و کاهش نیرو داشته باشد.
حمایت از شتابدهنده های صدمه دیده از کرونا
مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تسهیلات این صندوق به شتابدهنده های صدمه دیده، تصریح کرد: اعطای این تسهیلات به شتابنده ها بر مبنای محل استقرار آنها است، بگونه ای که برای شتابدهنده های مستقر در تهران تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و برای سایر استان ها تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۹ درصد است. شتابدهنده هایی که در سایر استان ها مستقر هستند، مشروط بر فعال و مستقر بودن ۱۰ تیم کاری در آنها می توانند تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی کرونایی را دریافت نمایند.
وی با اشاره به شرایط پشتیبانی از شرکت های خلاق، اضافه کرد: برای شرکت های خلاق هم تسهیلات تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان با نرخ ۹ درصد است. این شرکت ها باید مورد تایید دبیرخانه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری قرار گرفته باشند و ما بر مبنای میزان فروش و حقوق و مزایای پرداختی، این تسهیلات را اعطا خواهیم کرد.
نوتاش، تصریح کرد: این تسهیلات برای شرکت های کوچک دانش بنیان، خلاق و شتابدهنده ها تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان با چک و سفته پرداخت می شود و بالاتر از آن علاوه بر چک و سفته احتیاج به ضامن است.
نوتاش با اشاره به آمار شرکت های صدمه دیده متقاضی تسهیلات صندوق، اظهار داشت: تابحال بیشتر از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان کوچک، ۸۰ شتابدهنده و تأمین کنندگان فضای کار اشتراکی و بیشتر از ۱۱۰ شرکت خلاق برای دریافت این تسهیلات، تقاضای خویش را ثبت کرده اند. تابحال بیشتر از ۱۳۰ شرکت این تسهیلات را دریافت کرده اند.
وی در مورد حجم تسهیلات اعطا شده به این شرکت ها با اشاره به اینکه فرایند اعطای این تسهیلات در حال انجام می باشد، خاطرنشان کرد: از آنجایی که آمارهای مربوط به حجم تسهیلات پرداختی به شرکت های صدمه دیده در حال تکمیل شدن است، این عدد هنوز نهایی نشده است.
فرمولی برای برآورد میزان صدمه دیدگی شرکت ها در شرایط شیوع کرونا
مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد شاخصهای ارزیابی شرکت ها برای برآورد میزان صدمه دیدگی ناشی از انتشار کرونا ویروس در کشور، توضیح داد: شاخص در نظر گرفته شده نسبت فروش زمستان به کل سال ۹۸ در مقایسه با همین نسبت (فروش زمستان به کل) برای سال ۹۷ است. در این شاخص اگر میزان فروش شرکتی کاهش نشان دهد، مشمول دریافت تسهیلات کرونایی این صندوق خواهد شد.
وی افزود: بر طبق این شاخص تشخیص داده می شود که صدمه دیدگی شرکت ها به چه میزان است و بر مبنای هزینه ها، میزان فروش و حقوق و دستمزد، رقمی که باید به شرکت پرداخت گردد، تعیین می شود.
نوتاش افزود: مد نظر ما تنها فروش های رسمی در بازارهای داخلی و یا خارجی است که شرکت ها در صورت های مالی خود اظهار کرده باشند.
این مقام مسؤول در مورد زمان انجام مراحل ارزیابی شرکت های متقاضی، اضافه کرد: فرایند ارزیابی برای شرکت هایی که کاهش فروش داشتند و فعالیت شان در حوزه های صدمه پذیر تعریف شده باشد، در کمتر از یک هفته انجام می شود؛ ولی به صورت کلی زمان پرداخت تسهیلات بستگی به همکاری شرکت ها با صندوق نوآوری و یا صندوق های پژوهش و فناوری دارد.
حمایت از شرکت های بزرگ دانش بنیان گام دوم حمایتی صندوق نوآوری
نوتاش، با اشاره به اینکه تابحال سه دسته از شرکت های دانش بنیان کوچک، خلاق و شتابدهنده ها و تأمین کننده فضای کاری اشتراکی تحت حمایت های کرونایی این صندوق قرار گرفته اند، تصریح کرد: برنامه گام حمایت ما شامل شرکت های فناور مستقر در پارک های علم و فناوری، شرکت های نوآفرین (استارتاپ هایی که از جانب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کد نوآفرین را دریافت کردند) و شرکت های دانش بنیان بزرگ می شود که نحوه اعطای این حمایت ها مرحله به مرحله اطلاع رسانی خواهد شد.
به گفته وی، کارهای اجرایی این اقدام در حال اجرایی شدن است و بزودی شرایط آن از جانب وزارت علوم و پارک های علم و فناوری اعلام می شود.
نوتاش با تاکید بر اینکه میزان تسهیلات برای شرکت های بزرگ دانش بنیان صدمه دیده مشخص نشده است، اظهار نمود: قاعدتا میزان تسهیلات این دسته از شرکت ها در حد ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه این تسهیلات برای شرایط ویژه انتشار کرونا در نظر گرفته شده است، اظهار نمود: سایر تسهیلات این صندوق چون روش اقساطی، تأمین تجهیزات، تأمین فضای کاری، نمونه سازی، ضمانت نامه همچنان اعطا می شود و تسهیلات طراحی برای شرایط انتشار کرونا در بازه چند ماهه اعطا می شود و پس از مدتی این تسهیلات از سبد حمایتی ما حذف خواهد شد.
حوزه های اولویت دار برای دریافت تسهیلات کرونایی
مدیر ارتباط با مشتری صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه اولویت حمایتی ما شرکت های کوچک دانش بنیان بوده است، افزود: برای اعطای این تسهیلات باید تعیین نماییم که آیا شرکت صدمه دیده است یا خیر و بعد از آن میزان تسهیلات تعیین شود. در بخش تعیین صدمه دیدگی شرکت ها، ما علاوه بر نسبت فروش سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، رتبه الکسا، میزان نصب و تعداد کاربران فعال برای حوزه نرم افزارها و اپلیکیشن را مد نظر قرار می دهیم. علاوه بر آن یکسری از حوزه ها هم بعنوان حوزه های صدمه پذیر در شرایط شیوع کرونا تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه هر شرکتی که هر کدام از این سه آیتم فوق (میزان فروش، رتبه الکسا و یا قرار داشتن در حوزه های صدمه پذیر) را داشته باشند، می توانند درخواست خویش را برای دریافت این تسهیلات ثبت کنند، اظهار نمود: حوزه های "گردشگری"، "سلامت غیر دیجیتال"، "صنایع دستی"، "حمل و نقل هوشمند"، "دیداری"، "شنیداری"، "معماری"، "هنری"، "رسانه" و "سرگرمی غیر دیجیتال" جزو حوزه های صدمه پذیر در شرایط شیوع تعیین شده است و شرکت هایی که در این عرصه ها فعال باشند، بدون در نظر گرفتن نسبت فروش، می توانند از تسهیلات کرونایی ما بهره مند شوند، در غیر این صورت نسبت فروش و رتبه الکسای آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد.
همکاری صندوق های پژوهش و فناوری
مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به مشارکت صندوق های پژوهش و فناوری در اعطای تسهیلات کرونایی به شرکت های صدمه دیده از شرایط انتشار کرونا ویروس با تاکید بر اینکه اعطای این تسهیلات به شرکت های دانش بنیان از جانب صندوق نوآوری صورت می گیرد، اظهار داشت: شرکت های خلاق و شتابدهنده هایی که دانش بنیان نیستند، از جانب صندوق های پژوهش و فناوری مورد حمایت قرار گرفتند؛ به این صورت که بعد از انجام فرایند ارزیابی، به صندوق های پژوهش و فناوری معرفی می گردند و با تزریق اعتبارات به این صندوق ها، این تسهیلات از جانب صندوق های پژوهش و فناوری در اختیار شرکت ها و شتابدهنده های واجد شرایط قرار داده می شود.



1399/03/18
14:20:16
5.0 / 5
2870
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , ارتباطات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا