هوافضا- علوم هوایی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح كرد

گردش مالی ۲ هزار میلیارد دلاری هوش مصنوعی

گردش مالی ۲ هزار میلیارد دلاری هوش مصنوعی

هوا فضا: در دومین جلسه شورای علمی سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی كه با حضور دكتر سعیدرضا عاملی ـ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، از پوستر فراخوان این همایش رونمایی گردید.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دكتر عاملی در این نشست طی سخنانی با گرامیداشت فرا رسیدن ایام الله دهه فجر اظهار داشت: این روزها باید بیشتر به نعمت الهی انقلاب اسلامی فكر نماییم و خداوند را به خاطر این نعمت شاكر و سپاسگزار باشیم.
وی ادامه داد: شكر این نعمت یعنی توجه به این مساله كه انقلاب اسلامی واقعا از نظر اجتماعی، فرهنگی و دینی ما را زنده كرده است. در مقابل شكر گذاری نعمت های انقلاب كه بزرگترین نعمت تاریخ ایران به حساب می آید، كفر و پوشاندن و نادیده گرفتن نعمت انقلاب اسلامی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری نقش شهیدان در پیروزی و حفظ انقلاب اسلامی افزود: همه باید از شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعین حرم و... سپاسگزار باشیم چون به این شهدا مدیون هستیم.

عاملی اظهار داشت: اینكه حكیم انقلاب اسلامی حضرت آیه الله خامنه ای بر اسلام انقلابی تاكید می كنند ریشه در تعالیم قرآنی دارد: اِنَّ الَّذِینَ قالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ استَقاموا... الله گفتن و بر راه خدا پایدار بودن مستلزم مقاومت و توجه به تعالیم مقاومت اسلامی است. باید مسیر عمل صالح را گسترده كرد، در واقع باید بر گسترش عمل صالح مقاومت كرد.

انقلاب اسلامی حركتی خلاف جریان رایج سیاسی و فرهنگی غرب است

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی حركتی خلاف جریان رایج سیاسی و فرهنگی غرب است و در صورتیكه خیلی از متفكران و همچون آنتونی گیدنز عصر انقلاب دینی را اختتام یافته تصور می كردند؛ در عصر سیطره و تسلط سكولاریسم یك انقلاب دینی به پیروزی رسید و جهان را متحول كرد. در آن زمان عوامل اقتصادی و دموكراسی خواهی را عامل انقلاب تلقی می كردند ولی انقلاب اسلامی با مطالبه الهی و دینی ظهور پیدا كرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برگزاری همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی اظهار داشت: حركت های علمی از این دست هرچه خود جوش تر باشد موفق تر است و بنا بر این باید اتكاء به منابع دولتی دراین زمینه كم شود.

وی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی به رشته های علمی جدید كه حاصل پیشرفت های فناوری و ارتباط این پیشرفت ها با حوزه فرهنگ است، توجه خوبی دارد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به رویكرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین سیاست های علمی و فرهنگی اظهار داشت: رویكرد شورای عالی انقلاب فرهنگی این است كه ایده ها در چارچوب لوایح باید از جانب دستگاه های ذی نفع و نهادهای مردم نهاد برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شوند.

سبك های سنتی و قدیمی حكمرانی؛ دیگر توانایی اداره جامعه را ندارند

وی ادامه داد: حوزه فناوری های نو یك حوزه بسیار مهمست و چون بر اثر این فناوری ها ما با یك انتقال بزرگ اجتماعی روبه رو شده ایم و به همین علت دیگر روش های سنتی و قدیمی حكمرانی توانایی اداره جامعه را ندارند.

عاملی با اشاره به مفهوم جغرافیای فرهنگی افزود: واقعیت این است كه جغرافیای فرهنگی تغییر كرده است و امروز همه می دانند كه فرهنگ یك جامعه توسط دولت و جامعه در حوزه جغرافیایی آن جامعه به تنهایی ساخته نمی گردد بلكه باتوجه به ارتباطات همزمان و یكپارچه، متغیرها و مولفه های زیادی در فرهنگ موثر هستند كه خارج از جغرافیا قرار دارند و در واقع مداخلات فرامحلی فرهنگی زیاد شده است.
وی با اشاره به میزان تولید محتوای دیجیتال در منطقه غرب آسیا اظهار داشت: نقش این منطقه در تولید محتوای فضای مجازی كمتر از یك درصد است و بیشتر از ۹۹ درصد این محتوا توسط جهان دیگر یعنی جهان غرب تولید می شود كه این مساله یك تهدید است.
عاملی اضافه كرد: برمبنای تحول در حوزه فناوری های جدید؛ خیلی از رشته های علمی گرفتار تغییر و تحول جدی شده اند و می توان گفت هوش مصنوعی مفاهیم زیادی و همچون مفهوم حكمرانی را تغییر داده است.

طرح موضوع سواد رسانه ای و مجازی، از یك تحول بنیادین در علوم خبر می دهد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بنا براین امروز با یك عرصه بزرگ در محیط دیجیتال مواجه هستیم و طرح موضوع سواد رسانه ای و مجازی در واقع از یك تحول بنیادین در علوم خبر می دهد.

وی با اشاره به اهمیت كار علمی دراین زمینه اظهار داشت: بنا بر این انجمن علمی سواد رسانه ای یك انجمن مهم و مادر علمی است كه می تواند كاركردهای زیادی داشته باشد.

عاملی اضافه كرد: موضوع سواد رسانه ای از ابعاد مختلف قابل دسته بندی است و باتوجه به تاثیرات فضای مجازی در زندگی ما، این فضا یك فضای حقیقی و واقعی است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به حوزه های سه گانه سواد شامل سواد عمومی، سواد خصوصی و سواد اختصاصی افزود: سواد اختصاصی جامعه ایران سواد متناسب با عرصه دینی و اسلامی است.

وی اظهار داشت: سواد تخصصی دایره بزرگتری دارد و به حوزه های تخصصی حوزه و رشته های مختلف مربوط می شود و بنا بر این متاثر از تكنولوژیهای جدید است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مفهوم صنعت ۴ نیز اضافه كرد: صنعت ۴ صنعت فیزیكال سایبرنتیك است و امروز در صنایع كشورمان این صنعت جای خودرا باز كرده است.

عاملی افزود: موضوع "كار از راه دور" یكی دیگر از ثمرات صنعت ۴ است.

وی ادامه داد: الان در حوزه پزشكی ۲۴ حوزه كار از مسیر دور مطرح شده كه شامل جراحی از دور، پرستاری از دور و... است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مفهوم حكمرانی نو افزود: این مساله و مفهوم بسیار مهمست و دولت هوشمند و الكترونیك دراین زمینه نقش مهمی دارد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به تجربه كشور كره جنوبی دراین زمینه اظهار داشت: در این كشور در طول یك بازه زمانی مشخص، بازگشت مردم به ادارات دولتی صفر شد و به این علت فساد اداری نیز به همین نسبت در ادارات كره جنوبی كم شد.
دكتر فتوره چی هم در این جلسه با طرح این پرسش كه آیا مفهوم سواد رسانه ای صحیح است یا مفهوم سواد اینترنتی، اظهار داشت: می خواستم بدانم این تغییر مفهوم خاصی دارد یا به مقتضای تغییر در ادبیات و گفتمان این تغییر را اعمال شده است؟
دكتر عاملی با اشاره به سابقه موضوع صنعت رسانه ای اظهار داشت: هنگامی كه آدورنو و هوركهایمر مقاله معروف خود دراین زمینه را نگاشتند این مفهوم وارد گفتمان علمی جهان شد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به موضوع وب ۵ اضافه كرد: جهان مجازی یك واقعیت است و محیط وب ۵ فضای ارتباطات را یكپارچه كرده است.
عاملی با اشاره به اهمیت الگوریتم ها در فضای مجازی اظهار داشت: باتوجه به حاكم شدن الگوریتم ها در فضای مجازی، عصر جدید "عصر الگوریتم ها" نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: حالا هوش مصنوعی حدود ۲ هزار میلیارد دلار گردش مالی دارد.
سواد رسانه ای شكل بازاری پیدا كرده است
دكتر حسن بشیر ـ رئیس سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی نیز اظهار نمود: امسال با همكاری مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال تحول مثبتی در بحث راه اندازی همایش سواد رسانه ای ایجاد و این امر به دانشگاه امام صادق (ع) شد.

وی ادامه داد: با تشكیل شورای علمی و راهبری این همایش، با حضور اساتید و پژوهشگران از دانشگاه ها و پژوهشگاه های مختلف انتظار داریم تا این همایش در گفتمان سازی سواد رسانه ای و اطلاعاتی تحول مثبتی ایجاد كند.

بشیر با اشاره به پیشینه این همایش و نقش انجمن سواد رسانه ای ایران در برگزاری آن، استفاده از تجربه گذشته را سبب ساز اتفاقات بهتر در همایش پیش رو عنوان نمود.

این استاد دانشگاه امام صادق(ع) همین طور اشاره كرد: متاسفانه سواد رسانه ای شكل بازاری پیدا كرده است و ما در تلاشیم شكل عمومی و مردمی داشته باشد.

وی ادامه داد: با همكاری شورای عالی انقلاب فرهنگی می خواهیم تا به موضوع سواد رسانه ای و اطلاعاتی در نظام آموزشی كشور جایگاه مناسبی اختصاص دهیم كه ایجاد گروه های درسی سواد رسانه ای و اطلاعاتی در بسط و توسعه این نهضت بسیار راهگشا خواهد بود.

به سواد مجازی توجه بیشتری كنیم

در ادامه جلسه دكتر بهمنی ـ رئیس مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال نیز اظهار داشت: باتوجه به تحولات فضای مجازی اگر بخواهیم حوزه فرهنگ عمومی و فرهنگ تخصصی را با یكدیگر مرتبط نماییم باید به سواد مجازی توجه بیشتری نماییم.

تحولات اجتماعی اهمیت سواد رسانه ای را به ما گوشزد می كنند

در ادامه جلسه دكتر عبدالكریم خیامی ـ دبیر شورای علمی سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی نیز اظهار داشت: باید از كوشش های برگزاركنندگان دو همایش قبلی كه با عناوین "مسئولیت اجتماعی" و "خانواده" برگزار شد، قدردانی نماییم.

وی ادامه داد: پس از تشكیل كمیته های علمی و راهبری، چارچوب مفهومی همایش باتوجه به بیاینه گام دوم انقلاب و تمدن سازی نوین اسلامی ترسیم شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: برخی تحولات اجتماعی اهمیت سواد رسانه ای را به ما گوشزد می كنند و برای شناخت این تحولات كه رسانه ها در آن نقش فراوانی دارند، باید به موضع سواد رسانه ای تسلط داشته باشیم.

خیامی اظهار داشت: موضوع "حكمرانی نوین" یكی دیگر از موضوعاتی است كه موردتوجه قرار گرفته و ارتباط این مفهوم با سواد رسانه ای و اطلاعاتی موضوع سومین همایش است.

وی ادامه داد: ظرفیت و قابلیت های شورای های تخصصی و اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی می تواند دراین زمینه كمك رسان باشد.

دانشگاه ها باید برای رسانه خط مشی تعیین كنند

بر طبق این گزارش، دكتر حسن خجسته عضو شورای علمی سومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی با اشاره به اینكه موضوع سواد رسانه ای و اطلاعاتی باید به شكل عملیاتی مورد توجه قرار گیرد، اشاره كرد: متاسفانه هم اكنون درك و فهم واقعی از سپهر رسانه ای كشور وجود ندارد. باید به مرحله ای برسیم كه بتوانیم بگوییم مثلا صدا و سیما در محاصره رسانه ای باید چه كنشی داشته باشد.

خجسته اظهار داشت: دانشگاه ها باید برای رسانه خط مشی تعیین كنند.

وی ادامه داد: عدم فهم عمیق از سواد رسانه ای یكی از اشكالات سپهر رسانه ای كشور است.

این استاد دانشگاه افزود: رسانه های كشور باید برای مواجهه با رسانه های دیگر توانمند شوند و بنا بر این باید اعتماد سازی رسانه ای بطور جدی مد نظر قرار گیرد.

در این نشست اعضای شورای علمی و شورای راهبری سومین همایش ملی سواد رسانه ای و اطلاعاتی حضور داشتند.

این همایش با مشاركت مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط دانشگاه امام صادق(ع) آبان ۱۳۹۹ برگزار می گردد.

بر این اساس آخرین مهلت ارسال چكیده ۲۹ اسفند ۹۸ و آخرین مهلت ارسال مقاله ۲۰ تیر ۱۳۹۹ تعیین شده است.

علاقه مندان جهت كسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس Milconf.ir بازگشت كنند.



1398/11/18
23:56:58
5.0 / 5
4322
تگهای خبر: ارتباطات , الكترونیك , اینترنت , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا