هوافضا- علوم هوا فضا
متخصصان و كارآفرینان ایرانی مطرح كردند؛

بروید، تجربه کنید و برگردید

بروید، تجربه کنید و برگردید

به گزارش هوا فضا، در سومین رویداد کانکت تاک، متخصصان ایرانی به بیان تجارب فعالیتهای پژوهشی و فناورانه در حوزه های تخصصی در خارج از کشور و روایت هایی از پیش از مهاجرت، بعد و بازگشت به ایران مطرح نمودند.



به گزارش هوا فضا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، به دنبال برگزاری دو دوره موفقیت آمیز رویداد کانکت تاک و استقبال بالای مخاطبان و علاقه مندان به مبحث مهاجرت، مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری سومین رویداد کانکت تاک را با عنوان «Connect Talk-Bridge» با محوریت «ارتباط اثرگذار مهاجران متخصص ایرانی با کشور» و با حضور مخاطبانی از طیف متخصصان و کارآفرینان همکار در برنامه کانکت پلاس، محققان و دانشجویان دانشگاه های برتر کشور و دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان برگزار کرد.
در این دوره به عرضه دیدگاه ها و تجارب فعالیتهای علمی، پژوهشی و فناورانه در حوزه های تخصصی سخنرانان قبل و بعد از مهاجرت، روایت مهاجرت و بازگشت متخصصان ایرانی به کشور، بیان تجارب فعالیتهای پژوهشی و فناورانه در حوزه های تخصصی آنها در خارج از کشور و اثرگذاری متخصصان ایرانی خارج از کشور در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور با عنایت به تجارب شخصی، ظرفیت ها، چالش ها و پتانسیل های فعالیت فناورانه در داخل کشور و شبکه سازی پرداخته شد.
در ادامه متخصصان و کارآفرینان در مورد تاثیرگذاری افراد تحصیل کرده خارج از کشور در اکوسیسیتم فناوری کشور ایران به گفتگو پرداختند.
ارتباط اثرگذار مهاجران متخصص ایرانی با سرزمین مادری
علی حسینی، رئیس دفتر گسترش روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین المللی علم فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مدیر پلت فرم کانکت طی سخنانی در سومین رویداد کانکت اظهار داشت: دغدغه خیلی از کسانی که مدت هاست در خارج از ایران زندگی می کنند، انجام پروژه هایی است که به رشد اقتصاد و فناوری کشور کمک می نماید اما این افراد امکان دارد راهی را برای انجام این مأموریت ها نشناسند. از سوی دیگر، فارغ التحصیلان دانشگاه های مطرح دنیا که مشکل سربازی دارند نسبت به بازگشت به ایران مردد هستند و حتی افرادی که می خواهند در ایران شرکت ثبت کنند امکان دارد سازوکار مناسبی را برای این کار سراغ نداشته باشند.
وی، پلت فرم کانکت را مکانیزمی جهت تسهیل گری فرصت همکاریهای بیشتر با فناوران ایرانی خارج از کشور دانست و اضافه کرد: هدف از تاسیس این پلت فرم ارتباط است؛ ارتباطی که امکان دارد منجر به بازگشت متخصصان یا انجام پروژه های فناورانه شود.
حسینی ضمن اشاره به این که پیش از طریق اندازی این پلت فرم ها هیچ مکانیزم مشخصی برای تعامل با افراد متخصصی که در خارج از ایران زندگی می کنند، وجود نداشت، تصریح کرد: همین مساله سبب کمرنگ شدن ارتباط با دانشگاهیان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور شده بود. پلت فرم کانکت با هدف برقراری یک پل ارتباطی میان دانشجویان، متخصصان و فارغ التحصیلان دانشگاه های خارج از کشور به راه افتاده است.
به گفته مدیر پلت فرم کانکت، امروزه مرزهای فیزیکی بی معنا هستند و متخصصان در هرجای دنیا می توانند، اثرگذار باشد.
لازمه مهاجرت خودسازی است
مسعود شادنام که بدون کنکور و با طلای المپیاد ریاضی، کارشناسی صنایع شریف خوانده، با رتبه سه کنکور کارشناسی ارشد، کارشناسی ارشد MBA را از شریف می گیرد و بعد هم برای دریافت دکتری مدیریت بازرگانی در دانشگاه سیمون فریزر به کانادا می رود و بعد از آن بعنوان هیأت علمی در فرانسه، کانادا، و چین مشغول می شود.
او با پشت سرگذاشتن این تجربیات به کشور برگشته تا در پیشرفت ایران سهمی داشته باشد.
استاد و مدیر دوره دکتری مدیریت در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف رشته مدیریت را رشته ای گمشده در کشور ما دانست و اظهار داشت: تشخیص من در زمان انتخاب رشته این بود که بیشترین چیزی که کشور ما به آن نیاز دارد، مدیریت است. در واقع، ما در رشته های دیگر، متخصصان خوب و زیادی داریم ولی خیلی خوب نمی توانیم از داشته هایمان در کنار هم استفاده نماییم و آنها را در کنار هم بچینیم.
وی افرود: در این خصوص تصمیم به تحصیل در رشته مدیریت گرفتم ولی در سال ۱۳۸۴ بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه شریف، برای دکتری تصمیم به اپلای کردن گرفتم.
شادنام با بیان اینکه از همان اول به این فکر می کرده که برود و برگردد، اضافه کرد: در آن زمان فکر می کردم که رشته مدیریت در سطح دکتری در ایران آنقدر قوی نیست و برای همین هم ادامه تحصیل در خارج از کشور را انتخاب کردم؛ برای دانشگاه های مختلفی هم اقدام کردم که در نهایت، ختم به کانادا شد.
وی ضمن اشاره به این که مهم ترین عامل موثر در کیفیت زندگی انسان، درون است نه بیرون، اظهار داشت: ضروری است که قبل از مهاجرت کردن، آدم ها خودشان را ساخته باشند و بعد به فکر مهاجرت باشند؛ نه این که در خلال زندگی در خارج از کشور و در بین امواج فرهنگی متفاوت، تازه ساخته شوند. به صورت مثال اگر شما فردی خوش بین و خوش اخلاق باشید در سایر کشورها هم به همین شکل هستید.
مهاجرت یک تصمیم است اما مهم تر از آن است که شما خود را چطور ساخته اید…؟!
همکار پژوهشی در دانشگاه اقتصاد و کسب و کار پراگ با اشاره به اینکه «بروید، تجربه کنید و برگردید» افزود: همیشه در جمع های دانشجویی و هرکسی که در رابطه با مهاجرت از من می پرسد می گویم که هیچگاه به رفتن و برگشتن، دائمی فکر نکنید. در واقع این رفتن و برگشتن، آنقدرها هم نباید تصمیم ملتهبی برایتان باشد. عادی به آن نگاه کنید و در هر زمان، آن تصمیمی را بگیرید که فکر می کنید درست است.
حس مالکیت، کلید موفقیت است
دیگر سخنران این همایش، فرشاد حق پناه بود، یک اقتصاددان با تمرکز بر حوزه مالی که دکتری خویش را در حوزه مالی در سال ۲۰۱۷ میلادی از دانشگاه برکلی (کالیفرنیا) دریافت کرده و در سال ۲۰۱۸ به دپارتمان اقتصاد موسسه پژوهش های پیشرفته تهران (تیاس) وابسته به دانشگاه غیردولتی خاتم - ملحق شده و قبل از آن هم بعنوان مشاور در حوزه تأمین منابع مالی و مدرس این حوزه فعالیت داشته است.
وی که حالا استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف است ضمن اشاره به تجربه تحصیل در برکلی، “حس مالکیت” را عامل موفقیت دانشجویان آن دانشگاه توصیف کرد و اظهار داشت: در دانشگاه برکلی، افراد به جهت اینکه آینده ای پربار داشته باشند حس مسئولیت دارند و خودشان را، مالک آینده خودشان می دانند. اما متاسفانه این حس مالکیت در ایران دیده نمی شود و از نظر من این تفاوت، سبب موفقیت دانشجویان برکلی بود. بنابراین من میگویم در راه رشد همیشه اقتصاد، مقصر نیست و مقصر خود ما هستیم.
پیمان محرابیان، کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار در تجهیزات پزشکی و مراقبت های بهداشتی از دانشگاه علوم کاربردی فورتوانگن آلمان، بنیانگذار شرکتهای دیجی هوس در کانادا و اینوتک در ازبکستان و مدیرعامل دارو درمان پرشیا و سارا پهلوان، پسادکتری فیزیولوژی سلولی از دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی و دکتری فیزیولوژی سلولی در دانشگاه سارلند آلمان از دیگر سخنرانان این رویداد بودند.

1402/12/16
10:11:24
0.0 / 5
302
تگهای خبر: اپل , دانش بنیان , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا