علوم هوا فضا

تشعشعات مضر سفر به مریخ را به ۴ سال محدود می کند

تشعشعات مضر سفر به مریخ را به ۴ سال محدود می کند

به گزارش هوا فضا بررسی های یک گروه بین المللی از محققان نشان داده است سفر فضانوردان به مریخ به دلیل خطرات ناشی از تشعشعات مضر کیهانی نباید از چهار سال فراتر برود.



به گزارش هوا فضا به نقل از نیواطلس، بر طبق این بررسی نمی توان انتظار داشت فضانوردان بتوانند برای مدت های مدید بر روی سیاره مریخ زندگی کنند، چون جو این سیاره قادر به پیشگیری از رسیدن تشعشعات خطرناک کیهانی به سطح مریخ نیست و اگر فضانوردان بخواهند بیشتر از ۴ سال در سطح سیاره مذکور زندگی کنند به بیماری های مرگباری مانند سرطان گرفتار خواهند شد.
آمریکا، روسیه، چین و آژانس فضایی اروپا در کوشش برای سکونت بلند مدت در مریخ هستند، اما این کار با عنایت به خطراتی که برای حفظ سلامتی افراد دارد نمی تواند برای زمانی طولانی ادامه یابد و طرح هایی که برای ساخت سکونت گاه های مقاوم در مقابل تشعشعات کیهانی در دست بررسی می باشد هم چاره ای همیشگی محسوب نمی گردد.
حفظ سلامت فضانوردان مریخ در کنار مسائلی همچون طراحی موتور مناسب برای فضاپیماهای مریخ، تعداد خدمه، رژیم غذایی مناسب و غیره به چالش هایی جدی برای این اقدام مهم تبدیل شده است.
بررسی مورد اشاره که با همکاری محققان روس، آلمانی و آمریکایی انجام شده نشان داده است تشعشعات کیهانی روال ثابت و مشخصی ندارند و وضعیت آنها بر اساس شدت فعالیت خورشید و دیگر اجرام آسمانی تغییر می کند. علاوه بر خورشید که ذرات انرژی سبک تری منتشر می کند، پرتوهای کیهانی کهکشانی پخش شده از راه ابرنواخترها، سیاه چاله ها و غیره ذرات متنوعی را در فضا منتشر می کنند که به بافت های زنده انسان ها در گذر زمان صدمه جدی می زنند.
استفاده از سپرهای حفاظتی سنگین فلزی برای مقابله با نفوذ این اشعه ها به فضاپیماها هم پرهزینه بوده و هم باعث سنگین شدن آنها می شود. بنابراین چاره ای مناسب محسوب نمی گردد. ازاین رو باید سفر فضانوردان به مریخ را کلاً به کمتر از چهار سال محدود کرد.


منبع:

1400/06/15
21:28:38
0.0 / 5
902
تگهای خبر: طراحی , فضایی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
هوا فضا هوافضا