هوافضا- علوم هوایی
نجفی خبر داد

آمادگی نیماد برای همکاری مشترک با سازمانها

آمادگی نیماد برای همکاری مشترک با سازمانها

به گزارش هوا فضا فصل جدیدی از فعالیتهای ˮموسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشورˮ (NIMAD) در همکاری با سازمان هایی که متقاضی انجام پروژه های حوزه سلامت در چارچوب پژوهش هستند، شروع شده است.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دکتر فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با بیان این خبر اظهار داشت: مدل جدید حمایتی اعلام "فراخوان مبتنی بر درخواست پروپوزال تحقیقاتی" در جهت سفارش سازمان جهانی بهداشت برای تصمیم گیری آگاه از شواهد است. با این روش مدل جدیدی برای شبکه های تحقیقاتی حوزه سلامت تعریف شد تا اولویت های مهم حوزه خویش را مشخص کرده و تبدیل به RFP کنند و سپس با سازمانهای مرتبطی که سیاست گذاران حوزه سلامت هستند به توافق و تفاهم برسند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، اضافه کرد: هر سازمانی که متعهد شود 50 درصد هزینه تحقیقاتی یک RFP را تأمین کند، موسسه نیماد هم 50 درصد باقی مانده را به شرط رعایت چارچوب های علمی مانند برگزاری فراخوان و انجام داوری peer review پرداخت خواهد نمود.
وی با تکیه بر این که مشارکت مالی سازمانی که در آینده مجری نتایج آن تحقیقات است، تضمین کننده به کارگیری نتایج پژوهش خواهد بود، اظهار داشت: همیشه در دنیا یکی از چالش های مهم این است که نتیجه تحقیقات و پژوهش های انجام شده توسط دستگاههای مجری و سیاست گذار به کار گرفته شود و سیاست گذاری ها بر اساس شواهد علمی باشد؛ وقتی یک سازمان سیاست گذار حاضر است 50 درصد از هزینه های تحقیقاتی یک طرح را پرداخت کند بدون شک تعهد بیشتری برای به کارگیری نتایج آن طرح تحقیقاتی را هم خواهد داشت.
نجفی در مورد سازمان های متقاضی پروژه های تحقیقاتی اظهار داشت: این سازمان ها می توانند از درون وزارت بهداشت باشند یا سازمان هایی که خارج از وزارت بهداشت فعالیت در رابطه با حوزه سلامت دارند، مانند سازمان محیط زیست، بهزیستی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان انتقال خون، سازمان های بیمه گرو غیره.
به کارگیری مراکز تحقیقاتی همکار
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ضمن اشاره به این که وظیفه تعیین اولویت های حوزه سلامت با سازمان های سیاست گذار همراه با محققین و متخصصین رشته های مختلف است، اظهار داشت: شاید برخی نقد داشته باشند که سازمان و دستگاه اجرایی اگر اولویت های تحقیقاتی را مشخص کنند امکان دارد سوالاتی طرح کنند که پاسخ آن سئوالات قبلا در مجموعه های دانشی ارائه شده است ولی سازمان سیاست گذار از آنها بی خبر هستند. برای این مساله هم مراکز تحقیقاتی همکار را در کنار سازمان ها در نظر گرفتیم تا در صورت تعیین اولویت یا طرح سوال ابتدا توسط مرکز تحقیقاتی مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گیرند که آیا جواب موضوعات مطرح شده در پایگاه های دانشی داخلی یا خارجی وجود دارد یا خیر؟! باآنکه هم اکنون در خیلی از سازمان های سیاست گذار حوزه سلامت توانایی رصد آخرین مطالب علمی وجود دارد، همکاری مراکز تحقیقاتی در این خصوص می تواند نقائص احتمالی را برطرف کند.
وی اضافه کرد: اولویتی که از این سازمان یا نهاد سیاست گذار حوزه سلامت با همکاری مرکز تحقیقاتی همکار تعیین می شود ابتدا باید تبدیل به RFP شود و سپس به تایید موسسه نیماد بعنوان بزرگترین موسسه حامی تحقیقات حوزه علوم پزشکی برسد تا برای انجام آن طرفین تأمین اعتبار کنند و در نهایت به صورت فراخوان در معرض اعلان عمومی قرار گیرد.
حمایت 14 میلیارد تومانی از طرح های تحقیقاتی
نجفی در ادامه اظهار داشت: فاز بعدی همکاری موسسه نیماد با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. حقیقت این است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با در اختیار داشتن 12 ستاد و خیلی از نهادهای وابسته، یکی از مهم ترین بخش های اثرگذار در زیست بوم تحقیقات و فناوری کشور به حساب می آید. از 12 ستاد حداقل پنج ستاد این معاونت به صورت مستقیم با حوزه سلامت مرتبط می باشد.
معاون وزیر بهداشت با بیان این که هم اکنون مشارکت موسسه نیماد با چندین ستاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شروع شده است، اظهار داشت: همچون آنها ستاد توسعه زیست فناوری است که بر مبنای توافق صورت گرفته نیماد و ستاد مزبور به صورت مشترک تا سقف 14 میلیارد تومان از طرح های مرتبط و مورد علاقه، حمایت می کنند.
وی ضمن اشاره به این که در دنیا امور در رابطه با علوم شناختی و مغز پیشرفت شگرفتی داشته است، اظهار داشت: در جهت توسعه همکاری ها، کمیته علوم اعصاب و بهداشت روان در نیماد و ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری هم مشارکت خویش را در پشتیبانی از طرح های تحقیقاتی در این حوزه شروع کرده اند که طی آن و بر مبنای توافق صورت گرفته، به صورت مشترک طرفین 4 میلیارد تومان در طرح های تحقیقاتی مشترک سرمایه گذاری خواهند کرد. الان هم فراخوان های علوم شناختی در سایت نیماد انتشار یافته است.
در همین راستا، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از همکاری چهارجانبه میان دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و موسسه نیماد اطلاع داد که بزودی این همکاری به صورت رسمی توسعه خواهد یافت.
تجاری سازی نتایج تحقیقات حوزه سلامت
نجفی با اشاره به اینکه نقطه غایی تمام این برنامه ها ایجاد یک زیست بوم منسجم تحقیق و فناوری در حوزه سلامت است که امیدواریم در دولت بعدی ادامه یابد، اضافه کرد: حالا همگرایی میان ستادها، نیماد و دیگر موسسات حامی تحقیقات و فناوری شکل گرفته است تا طرح های تحقیقاتی هدفمند و راهبردی با افقی روشنتر در کشور صورت گیرد. قدم بعدی برای تکمیل این چرخه، سوق دادن طرح ها و پروژه ها به سمت فناوری و تولید است. در این مرحله باید سرمایه گذران صندوق هایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت سیستماتیک و نظام مند بتوانند پس از شناسایی چنین پروژه هایی از آنها حمایت کنند. چنین اتصالی می تواند چرخه تحقیق و فناوری کشور در حوزه سلامت را تکمیل کند و یک زیست بوم همگرا، متصل و فعال را در کشور شکل دهد.
بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به نقل از ایشان، این زنجیره زیبای تحقیق و فناوری است که پیش از این به صورت پراکنده وجود داشت ولی حالا می تواند با این برنامه ها به صورت ساختارمند شکل بگیرد و تکمیل شود.



1400/05/11
22:08:52
0.0 / 5
897
تگهای خبر: دستگاه , سرمایه گذاری , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا