لباس فضایی جدید ناسا را یك ایرانی ساخت
هوا فضا لباس فضایی جدید ناسا را یك ایرانی ساخت
به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، ما از تحقیقات گذشته می دانیم که قرار گرفتن در معرض شرایط ریزگرانش(گرانش یا جاذبه نزدیک به صفر) می تواند به آتروفی یا تضعیف عضلانی و افزایش فشار داخل جمجمه به علت مایعات خونی در گردش در مغز منجر شود.
حالا تعدادی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به سرپرستی محقق ایرانی این دانشگاه با بودجه ناسا یک لباس فضایی فشار منفی طراحی نموده اند که به فضانوردان در این امر کمک می نماید.
این "لباس گرانشی سیار" فشارهای منفی به پاهای فرد پوشنده وارد می نماید و خون در آنجا به جریان می اندازد. اما امکان دارد چرایی این مساله برای شما سوال باشد و تعجب کنید. در پاسخ باید اظهار داشت که روی سیاره زمین، وقتی که ما ایستاده ایم، نیروی جاذبه بر ما اعمال می شود و سیستم گردش خون ما خون بیشتری را به سمت پاها می کشد و سیستم عروقی ما چون انتظار این را دارد، تلاش می کند آنرا کم کند، حال چه نیروی جاذبه باشد چه نباشد.
این در واقع یکی از دلایلی است که وقتی ساعتهای طولانی می خوابیم، سردرد می گیریم، چونکه تورم به جهت اجتماع مایعات به سادگی در مغز ما ایجاد می شود.
ازاین رو محققان کاری کرده اند که از راه تولید یک "نیروی واکنش زمینی" مصنوعی، اثرات مضر ناشی از ریزگرانش مانند کاهش تراکم عضلات و استخوان به حداقل برسد.
این لباس انعطاف پذیری لازم را به فضانوردان برای انجام وظایف مورد نظر خود در هنگام مستقر شدن در یک فضاپیما می دهد و از آنجائیکه این لباس می تواند در طول فعالیتهای روزانه پوشیده شود، خدمه صدمه کمتری می بینند.
محققان می گویند: با این لباس، فضانوردان می توانند ضمن انجام وظایف روزمره خود، آزادانه در ایستگاه فضایی معلق شوند.
این لباس فضایی با یک سیستم خلاء سیار کار می کند که تحرک کامل و کنترل توسط کاربر را تضمین می نماید.
محققان همینطور ادعا می کنند که به محض تجاری شدن سفر فضایی، این لباس می تواند سلامت مسافران و گردشگران فضایی آینده را تضمین کند و این نوآوری می تواند برای سفر به مریخ کلیدی باشد.
این تحقیقات در مجله Frontiers in Physiology انتشار یافته است.
منبع: هوا فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب