هوافضا- علوم هوایی

اندازه گیری بلادرنگ قند خون بدون سوزن

اندازه گیری بلادرنگ قند خون بدون سوزن

هوا فضا: به گزارش هوا فضا، خراسان رضوی افزایش و کاهش ناگهانی قند خون فقط به احساس خستگی یا گرسنگی مربوط نمی شود بلکه امکان دارد کلید پیشبینی خطر مبتلا شدن به دیابت در مراحل اولیه، بدون احتیاج به آزمایش های مکرر خون باشد.



گروهی از محققان دانشگاه توکیو روشی ساده و غیرتهاجمی برای ارزیابی میزان قند خون بدن با استفاده از فناوری پوشیدنی عرضه کرده اند. روش آنان می تواند به پزشکان کمک نماید تا با استفاده از نگاهی بدون درد، خطر دیابت را زودتر و دقیق تر تشخیص دهند.

نتایج این پژوهش که در سایت ساینس انتشار یافته، از دستگاه پایش مداوم قند خون (CGM) رونمایی کرده است، فناوری که سطح قند خون را در طول روز به شکل بلادرنگ ردیابی می کند. برخلاف آزمایش های سنتی که به نمونه های خون منفرد گرفته شده در طول ویزیت پزشک متکی هستند، دستگاههای پایش مداوم قند خون، تصویر کاملی از چگونگی افزایش و کاهش سطح گلوکز در طول زندگی روزمره، مانند پس از غذا یا هنگام خواب، ترسیم می کنند.

دیابت، بخصوص دیابت نوع ۲، اغلب بعنوان «اپیدمی خاموش» شناخته می شود، چونکه می تواند به آرامی و بدون علایم آشکار، ایجاد شود. تشخیص علایم هشداردهنده اولیه مانند تنظیم ضعیف گلوکز، کلید پیشگیری یا به تاخیر انداختن، شروع بیماری است. اما مشکل اینست که آزمایش های استاندارد، مانند گلوکز ناشتا، آزمایش میانگین سطح قند خون در دو تا سه ماه گذشته ( HbA۱c) یا حتی آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT)، اغلب این مراحل اولیه را تشخیص نمی دهند. به این علت که آنها فقط تصویر لحظه ای و نه نمای پیوسته از آن چه در بدن اتفاق می افتد را ارزیابی می کنند.

گروه تحقیقاتی توکیو برای مواجهه با این مشکل، داده های ۶۴ فرد، بدون سابقه دیابت را بررسی کرد. این شرکت کنندگان دستگاه پایش مداوم قند خون را پوشیدند و همینطور آزمایش تحمل گلوکز خوراکی و آزمایش های حساسیت به انسولین، بعضی از روش های فشرده تر مورد استفاده در تحقیقات و محیط های بالینی برای مطالعه کنترل قند خون را انجام دادند.

دانشمندان بر روی نشانگر مبتنی بر دستگاه پایش مداوم قند خون به نام AC_Var تمرکز کردند که نشان دهنده میزان نوسان سطح گلوکز با گذشت زمان است. آنان دریافتند که این معیار با شاخص ترشح انسولین، پیشبینی کننده قابل اعتماد برای خطر مبتلا شدن به دیابت در آینده، مطابقت نزدیکی دارد.

دستگاه AC_Var، نه تنها به خودی خود یک شاخص قابل اعتماد بود، بلکه وقتی با یک معیار دیگر مانند دستگاه پایش مداوم قند خون - انحراف معیار گلوکز - ترکیب شد، از همه آزمایش های سنتی مبتنی بر خون بهتر عمل کرد. به بیانی دیگر، این دو اندازه گیری برپایه فناوری پوشیدنی در شناسایی افراد در معرض خطر مبتلا شدن به دیابت و حتی پیشبینی عوارضی مانند بیماری قلبی عملکرد بهتری داشتند.



یکی از قابل توجه ترین یافته ها این بود، اشخاصی که تنظیم قند خون آنها با روش جدید «غیرطبیعی» تشخیص داده شد، اغلب توسط آزمایش های استاندارد بعنوان «طبیعی» طبقه بندی می شدند به این مفهوم که خیلی از افراد دچار مشکلات گلوکز در مراحل اولیه امکان دارد تحت روش های آزمایش فعلی در گروهی متفاوت قرار بگیرند.

گروه توکیو همینطور جهت کمک به دسترسی بیشتر به این فناوری، ابزار مبتنی بر وب را توسعه داد. این برنامه به افراد و عرضه دهندگان مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد تا داده های دستگاه پایش مداوم قند خون را وارد و به سرعت ارزیابی کنند که آیا کسی امکان دارد در تنظیم گلوکز مشکل داشته باشد یا خیر، حتی اگر دیابت در آنها تشخیص داده نشده باشد.

پروفسور شینیا کورودا، یکی از محققان این پژوهش، بر تأثیر بالقوه این رویکرد تأکید و اظهار نمود: با تحلیل و بررسی داده های دستگاه پایش مداوم قند خون با الگوریتم جدید، افراد دارای اختلال در کنترل قند خون را شناسایی کردیم، حتی زمانیکه آزمایش های تشخیصی استاندارد، آنان را «طبیعی» ارزیابی کرده بودند به این مفهوم که می توانیم به صورت بالقوه مشکلات را خیلی زودتر تشخیص دهیم و فرصتی برای مداخلات پیشگیرانه پیش از تشخیص دیابت ایجاد نماییم.

در نهایت، این گروه امیدوار است که یافته های آنان منجر به تشخیص آسان تر و زودتر خطر دیابت شود.

این روش می تواند با رایج تر و مقرون به صرفه تر شدن دستگاههای پوشیدنی، به صورت گسترده در بررسی های معمول سلامت مورد استفاده قرار گیرد. همینطور امکان دارد نحوه تفکر ما در مورد نظارت بر گلوکز نه فقط بعنوان ابزاری برای اشخاصی که از قبل دیابت دارند، بلکه بعنوان راهی برای متوقف کردن آن پیش از شروع بیماری، تغییر دهد.

نتایج این پژوهش در نشریه Communications Medicine انتشار یافته است.




1404/02/07
13:20:45
0.0 / 5
35
تگهای خبر: آزمایش , دستگاه , فناوری , ناسا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
لینک دوستان هوا فضا
هوا فضا هوافضا