علوم هوا فضا

علل کاهش جایگاه علمی دانشگاه امیرکبیر در رتبه بندی جهانی

علل کاهش جایگاه علمی دانشگاه امیرکبیر در رتبه بندی جهانی

هوا فضا: به گزارش هوا فضا، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به افت جایگاه علمی این دانشگاه در رتبه بندی های بین المللی شانگ های اشاره کرد: اطمینان دارم با یک وفاق عمومی که در سطح دانشگاه امیرکبیر شکل گرفته است، افت کاهش تولیدات و موقعیت علمی این دانشگاه ظرف سال آینده جبران شود و دانشگاه مجدد به جایگاه قبلی خود بازگردد.


علیرضا رهایی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به دلیلهای کاهش رتبه علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه بندی بین اللملی اشاره و اظهار داشت: یکی از دلیلهای این افت شیوع ویروس کرونا ویروس بود که دوره سختی محسوب می شود، به طوریکه اساتید و دانشجویان ما در دانشگاه ها حضور نداشتند؛ حتی برخی اساتید به خارج از کشور رفته بودند و تمرکزی که برای کارهای علمی باید بکار می گرفتند کمی از بین رفت. به طوریکه امروزه حتی بعد از دوره دو ساله کرونا هنوز بطور کامل به وضعیت اولیه باز نگشتیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد: بروز برخی مشکلاتی که در سال ۱۴۰۱ در کشور اتفاق افتاد، نیز از دیگر دلایلی بود که سبب توقف روند آموزش و پژوهش دانشگاه ها شد و موجب شد روند تولیدات علمی دانشگاه ها و دانشگاه امیرکبیر کندتر شود.
ایشان سپس اشاره کرد: روند افزایشی تولیدات علمی در تمامی دانشگاه های کشور کند شده است و کل آموزش عالی ما باید برای این مساله فکری کند و باید این روند لطمه شناسی و راهکارهای لازم برای بازگشت به جایگاه سابق ارائه شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همین طور اشاره کرد: برمبنای چشم انداز ۱۴۰۴ باید کشور به رتبه اول در حوزه تولیدات علمی در منطقه برسد. اما روند رشد علمی ما بسیار کند و نگران کننده شده است. باتوجه به سرمایه گذاری برخی کشورها در این زمینه اگر تحولی در دانشگاه ها ایجاد نکنیم، ممکنست رتبه ما از دوم به پایین کم شود.
رهایی از تدوین شیوه نامه ای برای ارتقای جایگاه علمی بین المللی دانشگاه امیرکبیر آگاهی داد و اظهار داشت: ما در جلسات سطوح مختلف شامل شورای دانشگاه و شورای اساتید منتخب تلاش هایی می نماییم که با یک سری ابزارهای جدید بتوانیم این سیر نزولی رتبه علمی را جبران نماییم.
وی ادامه داد: اطمینان دارم با یک وفاق عمومی که امروز در سطح دانشگاه امیرکبیر شکل گرفته و همه علاقمند هستند برای ارتقای موقعیت و جایگاه دانشگاه کمک کنند، این افتی که در تولیدات و موقعیت علمی پیش آمده ظرف سال آینده جبران شود و دانشگاه مجدد به جایگاه قبلی خود بازگردد.
این استاد دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: ما در رتبه بندی شانگ های یک رتبه افت کرده بودیم که فکر می کنم قسمتی از آن به سبب کاهش تولیدات علمی و بخشی نیز به سبب تاخیر در انتقال اطلاعات بود. دنبال ایجاد سازو کارهایی هستیم تا هم اطلاعات به خوبی منتقل شود و هم یک سری شاخص هایی نظیر تعداد دانشجویان و همکاریهای بین اللملی بصورت عام تقویبت شود. همین الان این روند رشد تولیدات علمی تا حدی جبران شده و فکر می کنم روند صعودی را پیدا می نماییم.


1403/06/29
10:51:53
0.0 / 5
266
تگهای خبر: آموزش , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا