هوافضا- علوم هوا فضا
نتایج یك پژوهش نشان می دهد

درختان، قربانیان خاموش آفرودسواری در جنگلها

درختان، قربانیان خاموش آفرودسواری در جنگلها

به گزارش هوا فضا، پژوهشگران ایرانی در مطالعه ای جدید، به بررسی صدمات آفرودسواری به درختان جنگل های شمال پرداخته اند؛ امری که در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و زیست محیطی، می تواند صدمه های جدی به این موهبت های طبیعی وارد آورد.



به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، جنگلها، گنجینه های ارزشمندی از تنوع زیستی و منابع طبیعی هستند که نقشی حیاتی در حفظ تعادل محیط زیست ایفا می کنند. با این وجود، فعالیتهای انسانی، همچون آفرودسواری، می تواند صدمه های جدی به این اکوسیستم های شکننده وارد کند.

در سالهای اخیر، شاهد افزایش محبوبیت بیراهه سواری یا همان آفرودسواری در ایران بوده ایم. این فعالیت که در چارچوب رانندگی با خودرو های شاسی بلند در مسیرهای صعب العبور و ناهموار به انجام می رسد، می تواند لذت بخش و هیجان انگیز باشد. با این وجود، رانندگی بی ضابطه و بدون برنامه ریزی در جنگلها می تواند نتایج ناگواری برای درختان و سایر اجزای این اکوسیستم به همراه داشته باشد.

محققان ایرانی در مطالعه ای که اخیرا در دوفصلنامه «بوم شناسی جنگل های ایران» انتشار یافته است، به بررسی صدمات وارد شده به تنه درختان بر اثر تردد خودرو های آفرود در جنگل های شمال ایران پرداخته اند. در این مطالعه، دکتر مهران نصیری و همکارانش از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، با بررسی دقیق درختان در مسیرهای آفرود، به نتایج قابل توجهی دست یافته اند.

مطالعه نشان داده است که تردد خودرو های آفرود می تواند به صورت قابل توجهی به تنه درختان، بخصوص در ناحیه یقه تا ارتفاع یک متری، صدمه برساند. شدت این صدمه با افزایش شیب مسیر هم بیشتر می شود. برخورد بدنه و چرخ خودرو با تنه درخت، رایج ترین علت صدمه است.

محققان در این مطالعه راهکارهایی برای کاهش این صدمه ها عرضه کرده اند که همچون آنها میتوان به تعیین مسیرهای مشخص برای تردد، آموزش رانندگان و استفاده از محافظ تنه درختان اشاره نمود. با اجرای این راهکار ها میتوان از صدمات وارده به درختان و جنگلها کاست و از این فعالیت به صورت پایدار برای تفریح و گردشگری بهره برد.

یافته های این مطالعه از اهمیت زیادی برای حفظ جنگل های شمال ایران برخوردارست. چونکه با عنایت به شکنندگی این اکوسیستم و خطرات ناشی از فعالیتهای انسانی، ضروری است اقدامات موثری برای محافظت از این گنجینه های پرارزش به کار گرفته شود.

دوفصلنامه بوم شناسی جنگل های ایران که این مطالعه در آن انتشار یافته است، توسط معاونت پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری منتشر می شود و به انتشار مقالات علمی در زمینه های مختلف در رابطه با جنگل، همچون اکولوژی، جنگلداری و محافظت از منابع طبیعی می پردازد.

در آخر بایستی اشاره نمود که آفرودسواری می تواند فعالیتی لذت بخش و هیجان انگیز باشد، اما در صورت عدم مدیریت صحیح، می تواند نتایج منفی برای جنگلها به همراه داشته باشد. با برنامه ریزی و اجرای راهکارهای مناسب، میتوان از این فعالیت به صورت پایدار برای تفریح و گردشگری بهره برد و در عین حال از جنگلها و درختان هم به صورت موثر، حفاظت نمود.





منبع:

1403/05/10
11:22:46
0.0 / 5
274
تگهای خبر: آموزش , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا