حفظ بهره وری کشت توت فرنگی پس از سومین گلدهی با نانوحباب
به گزارش هوا فضا، تجربه مهندسان گلخانه توت فرنگی نشان داده است استفاده از نانوحباب تولیدشده در یکی از شرکتهای فناور باعث بهبود بهره وری کشت توت فرنگی می شود.
به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا ، مهندس اسدی، گلخانه دار توت فرنگی در استان قم در مورد تجربه استفاده از فناوری نانوحباب تولیدشده در یکی از شرکتهای فناور، اظهار داشت: زمانی که وارد حوزه کار کشت توت فرنگی شدیم، اهمیت بهره وری در قسمت کشاورزی برای ما پررنگ تر شد، ازاین رو به سراغ استفاده از فناوری نانو رفتیم که به ما در افزایش کارایی فرایند کمک می کرد.
وی تصریح کرد: نتایج بررسی ما نشان داد که استفاده از نانوحباب به رساندن مواد مغذی به گیاه و سالم ماندن ریشه کمک می نماید. ما هم با استفاده از این تکنولوژی رشد بهتر گیاه و افزایش کیفیت محصول را مشاهده کردیم، ضمن آنکه با استفاده از این تکنولوژی میزان استفاده از قارچ کش در کشت محصول کاهش پیدا کرد.
اسدی اضافه کرد: ما با استفاده از این دستگاه توانستیم میزان اکسیژن محلول را به ۲۰ ppm برسانیم، در حالیکه پیش از این، میزان اکسیژن محلول آب در حدود ۵ ppm بود. این افزایش اکسیژن رسانی به افزایش باردهی کمک زیادی کرده است. در ضمن خدمات بعد از فروش و سرویس دهی این شرکت بسیار رضایت بخش بوده است.
مهندس شکوری فرد، کارشناس گلخانه های هیدروپونیک و خاکی هم اظهار داشت: ما سال جاری با فناوری نانوحباب آشنا شدیم و موفق شدیم که با این فناوری به نتایج مطلوبی برسیم. ما با افزایش اکسیژن رسانی به کمک فناوری نانوحباب این شرکت فناور، افزایش رشد گیاه نسبت به دیگر گلخانه ها را شاهد بودیم.
وی افزود: با تجربه حدودا ۱۶ سال کار در حوزه گلخانه، باید بگویم که این فناور بسیار مؤثر است، چون که میزان باردهی و رشد گیاه در گلخانه ای که از نانوحباب استفاده شده در مقایسه با ۲۰ گلخانه دیگری که با آنها کار می کنم، ولی فاقد فناوری نانوحباب هستند، بسیار بیشتر بوده است.
به نقل از ستاد نانو، شکوری فرد خاطرنشان کرد: در گیاه توت فرنگی، سومین گل دهی ها منجر به گل های ضعیفی می شود، اما در گلخانه ای که از فناوری نانوحباب استفاده شده، سومین گل دهی هم منجر به گل های بسیار قوی شده است.
منبع: هوا فضا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب