هوافضا- علوم هوا فضا

نقش شرکت های دانش بنیان غیر دولتی در رسوخ نوآوری به حوزه خودرو

نقش شرکت های دانش بنیان غیر دولتی در رسوخ نوآوری به حوزه خودرو

به گزارش هوا فضا معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، مهم ترین لازمه توسعه، را ترویج فرهنگ آن دانست و اظهار داشت: اگر فرهنگ تحول به سمت صنعت در مجموعه های خودروساز نهادینه شود، اساسا شاهد تحول و تحقق صنعتی شدن حوزه خودرو خواهیم بود. از ساختار فکری اداری، نوآوری حاصل نمی گردد و برای رسوخ نوآوری به حوزه خودرو، باید تعامل با شرکت های دانش بنیان و فناور خارج از مجموعه های دولتی و شرکت های بزرگ، بوسیله شتاب دهنده ها بیشتر شود.



به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دکتر سورنا ستاری در رونمایی از تجهیزات الکترونیک و هوشمند ایران ساخت ساخته شده توسط شرکت دانش بنیان تام، از بایدها برای توسعه و تحول صنعت خودرو گفت و اظهار داشت: زحمات بسیاری انجام گرفته و مدیران شایسته ای برای تحقق صنعت خودرو کوشیده اند، اما برای تحول جدی در این عرصه باید زمینه برای پیوند شرکتهای دانش بنیان و خلاق به بخش های مختلف این صنعت فراهم گردد و این مورد با عزم و اراده مدیران صنعت خودرو ممکن خواهد بود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تکیه بر این که تولید رقابتی، درآمدزا و اشتغال آفرین با گذار از کارخانه داری، به صنعت محقق می شود، افزود: گذار از کارخانه داری و مونتاژ به صاحب صنعت بودن، هنگامی محقق می شود که بتوانیم طراحی ها، توسعه ها و تولید را به کمک شرکتهای دانش بنیان و فناوران، در داخل کشور انجام دهیم. تمام صنایع موفق و پیشرفته، از چنین الگو و راهبردی پیروی می کنند. ازاین رو با اشراف و احاطه به دانش و توانمندی طراحی، از ساختار کارخانه وارد یک ساختار صنعتی خواهیم شد.

رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: برای سالهای گذشته شاید رویه مونتاژ و کارخانه داری پاسخ گو بود چون که کل کشور صد هزار دانشجو داشت و دغدغه اصلی اشتغال کارگری بود اما در دوران کنونی کشورمان بیشتر از چهار و نیم میلیون دانشجو دارد و دغدغه اصلی کشور، اشتغال فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاهی است. به جهت اینکه حرکت به سمت صنعتی شدن، شتاب و سرعت بیشتری بگیرد، تنها راه استفاده از شرکتهای دانش بنیان و خلاق است، باید از این ظرفیت علمی و دانشگاهی بهره برد.

از ساختار فکری اداری، نوآوری حاصل نمی شود

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، مهم ترین لازمه توسعه، را ترویج فرهنگ آن دانست و اظهار داشت: اگر فرهنگ تحول به سمت صنعت در مجموعه های خودروساز نهادینه شود، بطور قطع شاهد تحول و تحقق صنعتی شدن حوزه خودرو خواهیم بود.

وی با تکیه بر پیوند مراکز نوآوری با صنایع بزرگ برای رسوخ فناوری و رقابت پذیری بیشتر اظهار داشت: از ساختار فکری اداری، نوآوری حاصل نمی گردد و برای رسوخ نوآوری به حوزه خودرو، باید تعامل با شرکتهای دانش بنیان و فناور خارج از مجموعه های دولتی و شرکتهای بزرگ، از راه شتاب دهنده ها بیشتر شود.

وی اضافه کرد: به جهت اینکه شیوه نوآورانه ای را با ایران خودرو شروع نماییم و این فرهنگ و رویکرد را در ایران خودرو رسوخ دهیم، از فعالیت شرکت جامع تحقیق و توسعه فناوری های خودرو(جتکو) حمایت کردیم و با وجود این که تغییر مسیر به سمت نوآوری محوری دشواری های خاص خویش را دارد، اما گام های خوبی توسط ایران خودرو برداشته شده است. به هر میزان که مجموعه بزرگ ایران خودرو آمادگی داشته باشد از ورود نوآوری ها به این حوزه حمایت می نماییم.

شرکت های دانش بنیان می توانند نوآوری را به خطوط تولید وارد کنند

ستاری ضمن اشاره به این که برای توسعه محصول، این شرکتهای دانش بنیان هستند که می توانند نوآوری را به خطوط تولید وارد کنند، افزود: حوزه پژوهش های پایه و توسعه دانش، دانشگاه ها می توانند نقش آفرینی خوبی داشته باشند.

وی اضافه کرد: با عنایت به ظرفیت بالای سرمایه انسانی موجود در کشور، ایران و زیرساخت های موجود در صنعت خودروسازی کشور، پیوند شرکتهای دانش بنیان با این حوزه، می تواند نوآوری را در چرخه تولید قرار دهد و هوشمندی را به ارمغان بیاورد. هم اکنون شرکتهای دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه های در رابطه با خودرو از مواد، فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوش مصنوعی، الکترونیک و راهبری فعالیت می نمایند که بهره مندی صنعت خودرو از توانمندی آنها، می تواند تحولی جدی را در این عرصه رقم بزند.

دولت مجری پژوهش های محصول محور نیست

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، با تکیه بر این که پژوهش محصول محور و کارآمد ماحصل سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه می باشد افزود: تولید محصولی نوآور، رقابتی و کارا با سرمایه گذاری بخش خصوصی روی پژوهش امکانپذیر می شود و دولت و صنایع دولتی، مجری پژوهش های محصول محور نیستند بلکه این کار می باید با استفاده از پلی ارتباطی تحت عنوان مراکز نوآوری و شتاب دهنده های فناوری که ایده های نوآورانه را به صنعت پیوند می زنند، تحقق بیابد.

بازدید از تازه ترین دستاوردهای حوزه لیزر، اپتیک و فتونیک

همچنین دکتر سورنا ستاری به همراه رییس سازمان انرژی اتمی ایران، از تازه ترین دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق حوزه لیزر، اپتیک و فتونیک رونمایی و بازدید کردند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در آیین رونمایی از دستاوردهای مرکز نوآوری لیزر اظهار داشت: هزینه ها برای فناورانی که می خواهند در حوزه لیزر، اپتیک و فتونیک فعالیت کنند بسیار بالا است و این شرکت ها نیازمند تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، حمایت های مالی و مشاوره هستند. این مرکز نوآوری می تواند با عرضه امکانات، زیرساخت ها و خدمات لازم، زمینه ساز توسعه محصولات دانش بنیان ایران ساخت در حوزه لیزر شوند.

ستاری افزود: شرکت هایی که در حوزه تجهیزات پزشکی، صنعت ساختمان، فناوری اطلاعات و سایر حوزه ها کار می کنند متقاضی و مخاطب محصولات خروجی این شتاب دهنده و مرکز نوآوری هستند.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان، مرکز نوآوری لیزر، در چارچوب شتاب دهنده تخصصی لیزرپورت، پشتیبانی از فناوری و نوآوری در حوزه هایی لیزر، اپتیک و فتونیک را در دستور کار دارد. این مرکز نوآوری، ضمن حمایت های زیرساختی، مشاوره تخصصی، فضای استقرار، حمایت های مالی و زمینه را برای ایجاد شرکتهای فناور و دانش بنیان لیزر فراهم می آورد.

با توجه به هزینه های بالای تجهیزات پیشرفته لیزر، لزوم پشتیبانی از فعالان فناور را ایجاب می کند و بر همین مبنا این مرکز نوآوری، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایده های نوآورانه بعد از عرضه به این مرکز نوآوری، داوری شده و بعد از پذیرش، از خدمات استقرار، تجهیزات آزمایشگاهی، حمایت مالی، مشاوره ای و بازار از مرحله ایده تا تولید محصول اولیه بهره می برند.

برخی از شرکتهای مستقر در مرکز نوآوری لیزر، محصولات حوزه طیف سنجی، دسته بندی، شناسایی عناصر به کمک لیزر، لرزه نگارهای لیزری، آنژیوگرافی حین عمل به صورت غیر تهاجمی و عدم تماس با بدن بیمار، سامانه نوردهی مصنوعی محصولات زراعی، با قابلیت کنترل طیف اپتیکی نوردهی کامل در محدوده فرابنفش و فروسرخ و دستگاه تعیین جنسیت تخم مرغ که ایران را در شمار سه کشور دارنده این فناوری است و تلفات جوجه ها را می کاهد، تولید کرده اند.







منبع:

1401/03/15
12:50:10
0.0 / 5
652
تگهای خبر: ارتباطات , الكترونیك , خدمات , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
هوا فضا هوافضا