وزیر علوم اعلام كرد
ایجاد ناحیه نوآوری در شهرها، گامی برای ظهور فناوری در زندگی عادی مردم
به گزارش هوا فضا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه ایجاد نواحی نوآوری در شهرها گامی برای ظهور فناوری در زندگی عادی مردم است، اظهار داشت: باید تلاش نماییم هویت شهر تهران را بر مبنای فناوری و نوآوری تعریف نماییم. اقدامی که دانشگاه صنعتی شریف در قراردادن ناحیه نوآوری در بطن جامعه انجام داده است با معنای ایجاد نگاه جدید به شهرسازی و مدیریت شهری به اینصورت که فناوری و نوآوری باید بخشی از بدنه شهری در تمام شهرها و بخصوص کلانشهر تهران باشد بسیار پرارزش است و تلاش می نماییم در این حوزه مجوزهای لازم برای ایجاد پهنه های فناوری به دانشگاه ها صادر نماییم.
به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دکتر محمدعلی زلفی گل در بازدید از شرکتهای دانش پایه و دانش بنیان ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: در دیدار با شهردار تهران، وی یکی از برنامه های خویش را طراحی هویت شهر تهران بر مبنای فناوری و نوآوری اعلام نمود و اقدام دانشگاه صنعتی شریف در ایجاد ناحیه نوآوری در مجاورت این دانشگاه و در بطن زندگی شهری به معنای این است که نگاه جدیدی به شهرسازی و مدیریت شهری شکل گرفته است که فناوری را بخشی از بدنه کلان شهر تهران می داند.
دکتر زلفی گل تصریح کرد: وزارت علوم آمادگی دارد به دانشگاه های متقاضی، مجوز ناحیه نوآوری صادر کند.
وی اضافه کرد: با از سرگیری آموزش حضوری، چشمه زاینده ایده و تفکر در دانشگاه ها مجدداً شکل گرفت و زمینه فعال تر شدن شتاب دهنده های ناحیه نوآوری شریف فراهم گردید تا زمینه ایجاد و توسعه شرکتهای دانش بنیان فراهم گردد و این شرکت ها با استقرار در این ناحیه به محیط زندگی عادی مردم نزدیک شوند و به مرور فناوری در زندگی روزمره مردم بروز و ظهور بیشتری پیدا کند.
همچنین در این بازدید، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، ناحیه نوآوری شریف را یک مدل جدید از توسعه شهری دانست که نشان داده است چه اتفاقاتی باید بیفتد تا دانشگاه سر منشا تغییرات در جامعه باشد.
وی اضافه کرد: بیشتر از ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در ناحیه نوآوری شریف فعالیت دارند و صدها دانشجو و استاد از دانشگاه های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که با مشارکت بخش خصوصی بوجود آمده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تاکید کرد با حمایت وزارت علوم امکان ایجاد نوآوری در مجاورت سایر دانشگاه های کشور وجود دارد.
تسهیل در تأسیس مناطق ویژه فناوری از اهداف معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم
دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم هم در حاشیه بازدید از ناحیه نوآوری شریف اظهار داشت: در سال ۱۳۹۸ توسط شورایعالی عتف بحث تاسیس مناطق ویژه فناوری عنوان شد و پیش از آن مجوز تأسیس ۵ ناحیه فناوری در استانهای بوشهر، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و یزد صادر شده بود اما بعداً شورایعالی عتف تصویب کرد هر استان که ۵ ناحیه نوآوری داشته باشد بتواند مجوز منطقه ویژه فناوری را دریافت کند.
دکتر خیرالدین اضافه کرد: بر طبق این مصوبه، درخواست تأسیس پهنه های نوآوری و فناوری در کلان شهرها بعد از تصویب شورایعالی عتف باید در کمیسون ماده ۵ و شورایعالی معماری و شهرسازی هم مورد موافقت قرار می گرفت اما سال جاری که با نام سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده است بنا بر تسهیل این فرایند شده و مقرر شد استان ها و شهرستان های متقاضی ابتدا در خواست های خویش را به کمیسیون ماده ۵ ارائه نمایند که زیر نظر استانداران است.
وی اظهار داشت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم هم الزامات تأسیس منطقه ویژه فناوری و نوآوری را به کمیسیون های ماده ۵ در استان ها عرضه می کند و بعد از بررسی و تطبیق درخواست ها با شرایط اعلام شده، تأیید کمیسیون ماده ۵ بعنوان مجوز نهایی تلقی شود.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر خیرالدین افزود: هدف کلی وزارت علوم از تأسیس پهنه های نوآوری این است که فناوری را وارد فضای شهری شده و به زندگی مردم نزدیک تر شود.
منبع: aero-space.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب