هوافضا- علوم هوا فضا
پیشنهاداتی برای تقویت شركت های دانش بنیان؛

دارایی های نامشهود به رسمیت شناخته شود

دارایی های نامشهود به رسمیت شناخته شود

به اعتقاد فعالان حوزه های دانش بنیان، راه حل دانش بنیان کردن اقتصاد و اشتغال آفرین شدن شرکت های دانش بنیان در گرو تقویت این شرکتها و جلوگیری از خام فروشی در زمینه ˮنیروی انسانیˮ و ˮمنابع زیر زمینیˮ است.


دکتر سید محسن صدری عضو هیات مدیره مجمع تشکل های دانش بنیان ایران و مدیر عامل یکی از شرکت های دانش بنیان فعال در صنایع انرژی در گفت و گو با ایسنا، شرکت های دانش بنیان را شرکت هایی دانست که از دانش، خلق ثروت می کنند و اظهار داشت: همچون فاکتورهای این دسته از شرکتها این است که دارایی های ناملموس زیادی دارند و پرسنل آنها از میان افراد تحصیل کرده هستند و همین طور کارهای آنها همراه با ارزش افزوده بالایی است.
وی با اشاره به شعار سال، اظهار نمود: اگر بخواهیم تولید کشور دانش بنیان شود به این مفهوم نیست که ما ماشین آلات را از خارج خریداری و مبادرت به واردات کنیم؛ چونکه در این صورت نیاز به متخصصان و افراد تحصیلکرده نداریم.
صدری با اعلان اینکه در تولید دانش بنیان نیاز به فناوری، تحقیق و توسعه داریم و باید در لبه فناوری حرکت نماییم، تصریح کرد: علاوه بر آن تولید دانش بنیان زمانی اشتغال آفرین خواهد شد که بازار مورد نیاز محصولات دانش بنیان فراهم باشد که برای این منظور دو بازار "داخلی" و "صادراتی" باید مد نظر قرار گیرد.
عضو هیات مدیره مجمع تشکل های دانش بنیان ایران با اعلان اینکه خیلی از کشورها اقداماتی را برای صیانت از بازار داخل اعمال کرده اند، اشاره کرد: کشورهایی مانند آمریکا و یا اتحادیه اروپا مشوق هایی را برای خرید داخل در نظر گرفته اند. این مشوق ها به مفهوم حذف رقابت پذیری شرکتها و یا منع واردات تعدادی از کالاها نیست که انحصار بوجود آورد، بلکه به این معنا است افرادی که مبادرت به خرید تولیدات داخل کنند، مشوق هایی را دریافت خواهند کرد.
صدری پایین نگهداشتن قیمت تمام شده محصولات دانش بنیان را از دیگر راهکارهای اشتغال آفرینی شرکت های دانش بنیان نام برد و اضافه کرد: علاوه بر آن توجه به کیفیت محصولات نیز حائز اهمیت می باشد. موضوع کیفیت محصولات نیز به این صورت حل می شود که بخش خصوصی دراین زمینه فعال شود و از طرف دیگر نهادهایی چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان ملی استاندارد از این شرکتها حمایت کنند.
وی افزود: تعریف نشان ملی کیفیت، گارانتی و بیمه محصولات دانش بنیان دراین زمینه می تواند موثر باشد ضمن آنکه نیاز داریم برای محصولات دانش پایه نشان بین المللی برای صادرات تعریف شود و برای این منظور این محصولات در آزمایشگاه های مرجعی مورد ارزیابی قرار گیرد و توسط نهادهایی، گواهینامه های بین المللی صادر شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، اظهار نمود: با این روش ها اگر بتوانیم کالاهای دانش بنیان را ارتقا دهیم و قیمت تمام شده را پایین نگهداریم میل به خرید محصولات دانش بنیان ایرانی در بازار داخل و همین طور در بازارهای جهانی افزایش خواهد یافت.
بگفته وی برای اشتغال آفرینی شرکت های دانش بنیان، بازار داخلی به تنهایی کافی نیست.
راهکارهای تقویت شرکت های دانش پایه
وی به بیان راهکارهای تقویت شرکت های دانش بنیان پرداخت و اظهار داشت: طرح جهش دانش بنیان در دستور کار مسئولان است و در صورتیکه این قانون نهایی شود، ریل گذاری خوبی برای نهضت دانش بنیان شدن صنعت و اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد.
صدری، راه حل بی اثر کردن تحریم ها و و رفع مشکلات اقتصادی را در گرو تقویت شرکت های دانش بنیان عنوان نمود و اضافه کرد: یکی از راهکارهای تقویت شرکت های دانش بنیان این است که دارایی های نامشهود شرکت های دانش بنیان توسط بانکها به رسمیت شناخته شود و این دارایی ها بعنوان وثیقه مورد پذیرش قرار گیرد.
عضو هیات مدیره مجمع تشکل های دانش بنیان ایران تقویت بیش از پیش صندوق نوآوری و شکوفایی را از دیگر راهکارهای تقویت شرکت های دانش بنیان نام برد و تصریح کرد: تعدادی از حمایت هایی که برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است، در دسترس همه شرکتها نیست و باید مورد بازنگری قرار گیرد.
صدری یکی از چالش های شرکت های دانش بنیان را فضای کار آنها دانست و در این زمینه توضیح داد: خیلی از تولیدکنندگان تمایل دارند فعالیت خودرا به کشورهایی مانند امارات منتقل کنند؛ چونکه این کشور اراضی رایگان و تسهیلات کم بهره به تولید کنندگان ارائه می دهد و این در حالیست که شرکت های دانش بنیان در شهرک های صنعتی با صرف هزینه های زیاد مستقر می شوند.
جلوی خام فروشی نیروی انسانی و منابع گرفته شود
وی با تاکید بر این که برای تقویت شرکت های دانش بنیان لازم است که جلوی هر نوع خام فروشی گرفته شود، اظهار داشت: به اعتقاد من دو نوع خام فروشی "نیروی انسانی" و "مواد زیر زمینی و معدنی" داریم که باید از این منابع خدادادی در جهت توسعه اقتصادی بهره برداری نماییم.
صدری افزود: یک نوع از خام فروشی ما در زمینه نیروی انسانی است به این معنا که نیروی انسانی تربیت می شود ولی با مهاجرت آنها، به سادگی این منابع و ثروت را در اختیار سایر کشورها قرار می دهیم. در این شرایط ما بجای آنکه از این سرمایه در جهت تولید بیشتر در کشور استفاده نمائیم، آنها را صادر می نماییم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در زمینه صنایع انرژی با اعلان اینکه منابع زیر زمینی و معدنی بصورت خام صادر می شود، اظهار نمود: این مواد پس از آن که در سایر کشورها تبدیل به محصول شد ما محصول نهایی را با چندین برابر قیمت به کشور وارد می نماییم و این در حالیست که ما باید از این منابع برای تولید محصولات در داخل کشور بهره ببریم تا بتوانیم اقتصادمان را دانش بنیان نماییم.



1401/01/10
12:37:21
0.0 / 5
1003
تگهای خبر: دانش بنیان , فناوری , كیفیت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا