انتخاب 8 عضو پیوسته جدید در فرهنگستان علوم
در یکصد و بیست و هشتمین نشست مجمع عمومی فرهنگستان علوم، هشت عضو پیوسته جدید فرهنگستان انتخاب شدند.
به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم در این جلسه که با حضور ۴۲ عضو پیوسته از مجموع ۴۶ عضو پیوسته فرهنگستان علوم به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، ضمن خوشامدگویی به اعضا و آرزوی صحت و سلامت برای آنان در دوران شیوع پاندمی کرونا، به حضور دکتر رضا فرجی دانا دبیر فرهنگستان در اولین نشست مجمع عمومی اشاره نمود و خاطر پذیرش مسئولیت دبیری فرهنگستان از وی تشکر و برایش توفیق بیشتر مسئلت کرد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به سخنرانی های خوبی که در مراسم گرامیداشت روز جهانی آینده ایراد شده بود، از دکتر فتح الله مضطرزاده دبیر شورای آینده نگری و همکارانش برای برگزاری این جلسه سپاسگزاری کرد.
دکتر داوری اردکانی همینطور ضمن اشاره به ضایعه درگذشت دکتر غلامرضا سلطانی، عضو وابسته گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم و استاد پیشکسوت دانشگاه شیراز که در ماه های اخیر درگذشته اند، برایشان رحمت و آمرزش الهی مسئلت کرد.
در ادامه و بعد از تصویب صورت جلسه قبلی مجمع، دکتر سیدمحمد قاری سیدفاطمی عضو پیوسته جدید فرهنگستان علوم که در اولین جلسه مجمع شرکت می کرد، سخنانی با عنوان «دو ناسازنمای حقوق بشر معاصر» ایراد کرد و در ادامه توسط دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم لوح عضویت پیوسته به وی اعطاء شد.
سپس پیشنهاد عضویت پیوسته دکتر عباس شاکری استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر عزت الله نادری استاد تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی و دکتر رضا نیلی پور استاد زبان شناسی و گفتار درمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در فرهنگستان علوم عنوان شد که بعد از بیان زندگینامه و فعالیتهای علمی و پژوهشی آنان و هم فعالیت هایشان در دوران عضویت وابسته در فرهنگستان، با رای گیری کتبی به تصویب رسید.
دکتر عباس شاکری از سال ۱۳۸۹ همکار مدعو و از سال ۱۳۹۱ عضو وابسته گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم بوده است. دکتر عزت الله نادری از سال ۱۳۷۲ عضو وابسته گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم بوده است. دکتر رضا نیلی پور از سال ۱۳۷۰ عضو وابسته گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم بوده است.
بعد از آن پیشنهاد عضویت پیوسته دکتر مگردیچ تومانیان استاد ریاضی دانشگاه تبریز و دکتر محمدمهدی شیخ جباری استاد فیزیک پژوهشگاه دانش های بنیادی در فرهنگستان علوم عنوان شد که بعد از بیان زندگینامه و فعالیتهای علمی و پژوهشی آنان و هم فعالیت هایشان در دوران عضویت وابسته در فرهنگستان، با رای گیری کتبی به تصویب رسید. دکتر مگردیچ تومانیان از سال ۱۳۷۰ عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان بوده است. ایشان همینطور از سال ۲۰۰۹ عضو دائم آکادمی علوم ارمنستان است. دکتر محمدمهدی شیخ جباری هم از سال ۱۳۸۷ عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم بوده است.
در ادامه پیشنهاد عضویت پیوسته دکتر سیدمحمدمهدی کیایی استاد بهداشت و تغذیه طیور دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران عنوان شد که بعد از بیان زندگینامه و فعالیتهای علمی و پژوهشی ایشان و هم فعالیت هایش در دوران عضویت وابسته در فرهنگستان، با رای گیری کتبی به تصویب رسید. دکتر سیدمحمدمهدی کیایی از سال ۱۳۸۴ همکار مدعو و از سال ۱۳۸۵ عضو وابسته گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم بوده است.
پیشنهاد عضویت پیوسته دکتر محمد سلطانیه استاد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر جواد فیض استاد مهندسی برق دانشگاه تهران از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه بود که بعد از بیان زندگینامه و فعالیتهای علمی و پژوهشی آنان و هم فعالیت هایشان در دوران عضویت وابسته در فرهنگستان، با رای گیری کتبی به تصویب رسید. دکتر محمد سلطانیه از سال ۱۳۶۹ (بدو تأسیس فرهنگستان علوم) عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم بوده است. دکتر جواد فیض هم از سال ۱۳۷۷ عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم بوده است.
در بخش پایانی جلسه هم پیشنهاد عضویت وابسته دکتر رحیم زارع نهندی استاد ریاضی دانشگاه تهران برای یک دوره چهار ساله در فرهنگستان علوم عنوان شد که بعد از بیان زندگینامه و فعالیتهای علمی و پژوهشی ایشان و هم فعالیت هایشان در دوران همکاری مدعو در فرهنگستان، با رای گیری کتبی به تصویب رسید. دکتر رحیم زارع نهندی از سال ۱۳۹۴ همکار مدعو گروه علوم پایه فرهنگستان علوم بوده است.
در انتها نشست یکصد و بیست و هشتم مجمع عمومی فرهنگستان علوم و به مناسبت هفته درختکاری، یک اصله نهال توسط هریک از اعضای پیوسته فرهنگستان و به نام آنان در حیاط مجموعه فرهنگستان غرس شد.
دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم بعد از غرس نهال در سخن کوتاهی اظهار نمود: درختکاری سنت نیاکان است و سنت مطلوب است. امیدوارم که ایران زمین و هوایی داشته باشد که همواره بشود درخت کاشت و درختهای خوب و بارور و بارآور کاشت.
دکتر سیدمصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم هم بعد از غرس نهال اظهار داشت: نهال کاری یکی از سنت های خداپسندانه است که بر آن تاکید و روایت شده است که مؤمن کسی است که بتواند درخت های بیشتری بکارد.
وی تاکید کرد: محیط زیست بخش مهمی از هویت یک جامعه است و ما هر چقدر فضاهای پیرامونی خویش را برای کاشت نهال و درخت آراسته نماییم به همان اندازه هویت ملی ما فروزان می شود.
به نقل از فرهنگستان علوم، دکتر علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم هم بعد از کاشت نهال اظهار داشت: «نهال کاری یا کاشت درخت از آنجائیکه یکی از سنت های الهی خوب است، اعضا تصمیم گرفتند بعنوان نخبگان علمی جامعه، مبادرت به غرس نهال کرده تا این مهم هم به یادگار بماند و هم ترویج شود.
منبع: هوا فضا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب