هوافضا- علوم هوایی
رئیس شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی (ص):

علم و فناوری به شرط اراده مشترک ظرفیت کافی برای رفع چالش های جهانی دارد

علم و فناوری به شرط اراده مشترک ظرفیت کافی برای رفع چالش های جهانی دارد

به گزارش هوا فضا رئیس شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) با اشاره به اینکه در شرایط کنونی کشورهای اسلامی با چالش های بزرگ اجتماعی روبرو هستند و این مسئولیت متوجه همه دانشمندان جهان اسلام است که بعنوان پرچمدار ابتکارات مشترک فرهنگی عمل کنند، اظهار داشت: علم و فناوری به شرط وجود اراده مشترک بین المللی ظرفیت کافی برای همکاری در مورد رفع چالش های بزرگ جهانی را دارد و این در شرایطی است که کشورهای اسلامی به واسطه زمینه های مشترک فرهنگی از فرصت هایی بزرگ برای خلق اراده مشترک در جهت اقدامات جمعی برخوردار می باشند.


به گزارش ایسنا دکتر سورنا ستاری امروز در مراسم چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) ضمن اشاره به اقدام پروفسور وفا در زمینه اهدای جایزه خود به بنیاد علوم بنیادی اظهار داشت: اهدای این جایزه از جانب پروفسور وفا، سخاوت ایشان است و آنرا ستایش می کنم و بر هیچ کسی پوشیده نیست که اهدای جایزه پروفسور وفا برای توسعه علوم بنیادی ایران کار بزرگی بوده است، این اقدام وظیفه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم را سنگین تر می کند.
ستاری با اشاره به اینکه مایه افتخار اینجانب است که حالا، در هفته ای که مزین به نام پیامبر رحمت و مهر است و بنا به دو روایت اسلامی در مورد میلاد مبارک ایشان به هفته وحدت اسلامی نامگذاری شده، فرصت دیدار با تعدادی از چهره های شامخ علمی در جهان اسلام را دارم، اظهار نمود: بنابراین ضمن تبریک این ایام به جامعه اسلامی و به صورت ویژه دوستداران پیامبر بزرگ اسلام، حضرت محمد مصطفی (ص)، لازم می دانم نیک اندیشی بزرگانی که با ابتکار هفته وحدت، تفاوت در روایت ها را به فرصتی برای تحکیم پیوندها در جامعه اسلامی بدل کردند، ارج نهم.
وی تصریح کرد: ما حالا به واسطه چالش های مشترکی که جامعه بزرگ اسلامی با آنها روبرو است، اهمیتِ وحدت و همدلی و در مقابل، عوارضِ تفرقه و نفاق را به خوبی مشاهده می نماییم.
ستاری، خطاب به دانشمندان و فرهیختگان حاضر در این رویداد بین المللی علمی جهان اسلام، اظهار داشت: جامعه اسلامی همواره در معرض این انتخاب قرار دارد که چه نمایندگانی را برای عرضه تصویر و پیام اسلام به جهان معرفی کند؟ ما برای این پرسش، پاسخ تاریخی مناسبی را مبتنی بر میراث مشترک جهان اسلام می شناسیم؛ در قرن های مصطلح به "دوران طلایی" اسلام، همزمان با دوره شکوفایی علم و هنر در کشورهای اسلامی، صدا و لباس اسلام بر تن و زبان شخصیت های بزرگ علمی و فرهنگی همچون "ابونصر فارابی"، "مولانا جلال الدین"، "عمر خیام"، "محمد ابن موسی خوارزمی"، "ابن سینا"، "ابن هیثم" و بسیاری دیگر از دانشمندان سرآمد اسلام بوده است.
وی افزود: این شخصیت های نام آور از یک سو در عالی ترین مراتب علم و فرهنگ در زمانه خود قرار داشتند و از سوی دیگر شخصیت هایی فرامرزی بودند که حالا آثار هر یک از آنها در شمار گنجینه های فرهنگی چند کشور اسلامی به حساب می آیند.
رئیس شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی (ص) شکوفایی جامعه اسلامی را مقارن با حضور چنین شخصیت هایی و در زمان و جایی دانست که تصویر اسلام در قاب علم و فرهنگ عرضه شده است، تصریح کرد: به تعبیر پیامبر عظیم الشأن ما، "دانشمندان وارثان انبیاء" هستند و بهترین نماینده برای رساندن پیام انبیاء به ذهن های جست وجوگرند.
ستاری تصریح کرد: مبتنی بر این بینش، جامعه اسلامی در زمان حاضر می تواند بنا به اشتراک در دین، کتاب و رسول و گنجینه ای از میراث علمی و فرهنگی، زمینه ابتکارات جدید را برای برخورداری و پیشرفت مسلمانان جهان فراهم کند؛ در این رابطه، علم و فناوری به علت ماهیت فرافرهنگی خود، می تواند بعنوان چارچوبی برای همکاریهای نوع دوستانه بین کشورهای اسلامی عمل کند.
وی افزود: اینجانب برپایه تجربه جمهوری اسلامی ایران برای گذار به یک جامعه خلاق و نوآور به این باور دست یافته ام که علم و فناوری به شرط وجود اراده مشترک بین المللی ظرفیت کافی برای همکاری در مورد رفع چالش های بزرگ جهانی را دارد و این در شرایطی است که کشورهای اسلامی به واسطه زمینه های مشترک فرهنگی از فرصت هایی بزرگ برای خلق اراده مشترک در جهت اقدامات جمعی برخوردار می باشند.
ستاری اضافه کرد: ازاین رو در شرایط کنونی که کشورهای اسلامی با چالش های بزرگ اجتماعی روبرو هستند، این مسئولیت متوجه همه متفکران و دانشمندان بزرگ جهان اسلام است که بعنوان پرچمدار ابتکارات مشترک فرهنگی عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه تلاش من و همکارانم در برگزاری جایزه مصطفی(ص)، معطوف به استفاده از علم و فناوری بعنوان یک مؤلفه فرصت ساز برای تقویت رشته های اخوت و مدارا در جامعه اسلامی است، اظهار نمود: بسیار خرسندم که به برکت این جایزه بین المللی شبکه ای از دانشمندان جهان اسلام برای نگرش مسئله محور به علم و فناوری شکل گرفته است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: همینطور امیدوارم با اتکال به وعده راستین خدا که «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ» ( مجادله، ۱۱)، دانشمندان برگزیده در جایزه مصطفی(ص) و فرهیختگانی که با ما در برگزاری این جایزه همکاری می کنند، در عالی ترین مراتب منزلت نزد خداوند بزرگ قرار گیرند.




منبع:

1400/07/30
11:59:39
0.0 / 5
577
تگهای خبر: فناوری , وزارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا