هوافضا- علوم هوایی
در سمپوزیوم بین المللی كاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی مطرح شد

ساخت تجهیزات پیشرفته از طرف دانش بنیان ها

ساخت تجهیزات پیشرفته از طرف دانش بنیان ها

به گزارش هوا فضا رئیس آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تجهیزات پیشرفته این آزمایشگاه، اظهار داشت: کلیه نیازهای این آزمایشگاه با تاکید بر نیروی متخصص و دانش بنیان کشور تامین شده و تا حالا در این آزمایشگاه تعداد 508 پروژه به ثبت رسیده است. همین طور نگاه ما در ارائه خدمات به پژوهشگران نیز ملی است و پژوهشگران از سراسر کشور می توانند از خدمات آزمایشگاه استفاده کنند.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، محمدرضا آی امروز در چهارمین سمپوزیوم بین المللی کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی که صورت آنلاین برگزار شد، توضیحاتی درباره این مرکز ارائه داد و اظهار داشت: تا پیش از سال ۹۶ پژوهشگران برای انجام آزمایش های پیش بالینی خود از سیستم های کلینیکال استفاده می کردند و مجبور بودند از خدمات بیمارستان ها بهره ببرند. تا این که ایده راه اندازی آزمایشگاه عنوان شد.
آی افزود: تحقیقات این حوزه نیازمند تجهیزات پیشرفته و گرانقیمت بود که تحریم ها نیز مانعی برای دسترسی به آنها بود. بدین سبب با تکیه به نیروی متخصص و دانش بنیان کشور این تجهیزات ایران ساخت و کلیه نیازها در این عرصه تامین شد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سرمایه گذاری و به دنبال آن دانشگاه تهران نیز فضا و هزینه راه اندازی را قبول کرد.
وی اشاره کرد: آزمایشگاه برای ارائه خدمات استاندارد و تکرارپذیر به پژوهشگران مجوز ایزو ۹۰۰۱ را دریافت کرد. همین طور برای مجوز کار با اشعه بخش پزشکی هسته ای آزمایشگاه دارد تا پژوهشگران برای فعالیت مشکلی نداشته باشند. آزمایشگاه ۲ بخش مجزای تصویربرداری و غیر تصویربرداری دارد.
۵۰۸ پروژه ثبت شد
رئیس آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تجهیزات موجود در این بخش ها اضافه کرد: تجهیزاتی مانند میکروپت، میکرو اسپکت، میکرو سیتی، سیستم دستگاه اپتیکی و آزمایش پردازش تصویر به پژوهشگران در بخش تصویربرداری خدمات لازم را برای تحقیقات حوزه دارو و پردازش و کمی سازی داده ها ارائه می دهد. همین طور در بخش غیر تصویربرداری نیز آزمایشگاه های شیمی، رادیو شیمی، سلولی، بافت، مولکولی، جراحی حیوانات، نگهداری حیوانات و سرور محاسبات سریع را داریم.
آی به آمار آزمایشگاه نیز اشاره نمود و اظهار داشت: از زمان افتتاح تا کنون ۳ هزار و ۹۹ بازدیدکننده ملی و بین المللی داشتیم. همین طور تعداد ۵۰۸ پروژه ثبت شده است و در سال ۹۹ با وجود کرونا ۲۲۲ پروژه انجام شد و خدمات لازم بصورت شبانه روزی در اختیار پژوهشگران قرار گرفت. نگاه ما در ارائه خدمات به پژوهشگران نیز ملی است و پژوهشگران از سراسر کشور می توانند از خدمات آزمایشگاه استفاده کنند.
وی اشاره کرد: درحال ایجاد بستری برای یکپارچه سازی هستیم تا ظرفیت های ویژه ای برای تحقیقات در این عرصه ایجاد شود. در این راستا آزمایشگاهی در بوشهر به راه افتاده است و دانشگاه ایران و اصفهان و شیراز نیز به زودی راه اندازی را انجام می دهند. اساسا در سالهای آتی رشد خوبی برای این حوزه خواهیم داشت.
تعامل پژوهشگران علوم پایه و بالین گسترش یافت
در ادامه احسان شریف، معاون پژوهشی آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: تصویربرداری پیش بالینی حوزه ای میان رشته ای است. پس سخنرانان متنوعی از مباحث کامپیوتر تا بالینی را در این رویداد ارائه می دهند. هدف نیز ایجاد تعامل موثر میان متخصصان رشته های مختلف و فعال در این حوزه می باشد. ۱۵ سخنران از داخل و خارج در سمپوزیوم سخنرانی می کنند.
وی درباره اهمیت این حوزه اظهار داشت: پژوهشگران زیادی در زمینه علوم پایه و بالینی داریم و به جهت اینکه دارویی از علوم پایه به بالین برسد، نیاز به ارتباط این دو حوزه داریم که حوزه پیش بالینی همچون پلی این کار را انجام می دهد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، چهارمین سمپوزیوم بین المللی کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی از امروز به مدت دو روز شروع به کار کرده است تا ارتباط میان پژوهشگران تقویت شود. در این رویداد علمی بالاترین متخصصان و پژوهشگران حوزه پیش بالینی به روزترین اطلاعات این حوزه را به اشتراک می گذارند.




منبع:

1400/05/21
00:00:40
0.0 / 5
757
تگهای خبر: آنلاین , خدمات , دانش بنیان , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
هوا فضا هوافضا