هوافضا- علوم هوا فضا
معاون پژوهشی وزارت علوم:

صعودایران به رتبه ۱۴ تولید علم

صعودایران به رتبه ۱۴ تولید علم

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: محققان با تولید و ثبت حدود ۷۰ هزار مقاله در پایگاه های بین المللی در سال ۲۰۲۰ سبب صعود ایران به رتبه ۱۴ دنیا شدند.



غلامحسین رحیمی شعرباف در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: تعداد مقاله های تولیدی پژوهشگران ایرانی از حدود ۵۴ هزار مقاله در چهار سال قبل به ۷۰ هزار مقاله در سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش پیدا کرده به صورتی که جمهوری اسلامی ایران در تولید مقاله های علمی، در سه سال قبل توانسته رده ۱۵ جهانی خویش را حفظ کند، اما از نظر کیفیت مقاله های تولیدی و انتشار یافته به رده ۱۴ جهانی صعود کند.
وی با اشاره به اینکه برابر آمارهای منتشرشده بین المللی، حدود ۲ درصد کل مقاله های تولیدی از آن پژوهشگران ایرانی است، افزود: کیفیت در تولید مقاله های علمی بعنوان یک اصل مهم در حوزه معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم مورد تاکید جدی است و بر همین اصل بوده که در هشت سال قبل رتبه ۳۰ ایران حالا به رده ۱۴ دنیا ارتقا یافته است.
رتبه تک رقمی ایران در جهان در بعضی شاخصهای علمی
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه حالا تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه مهندسی جایگاه ۱۲ برای ایران به همراه داشته است، گفت، البته در بعضی شاخه های علمی رتبه ایران حتی رتبه تک رقمی و کمتر از ۱۰ هم قرارگرفته است.
رحیمی شعرباف اظهار کرد، که هرچقدر رتبه کمتر از ده جهانی و کیفی مقاله های تولیدی محققان علمی کشورمان پایین تر بیاید، زمینه برای رقابت با برجسته ترین دانشمندان دنیا مهیا می شود و آن زمان حفظ جایگاه و استمرار آن سخت تر از گذشته خواهد شد.
پیش بینی اعتبار پژوهشی ۲۰ هزار میلیارد تومانی برای طرح های پژوهش
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همینطور از پیشبینی ۲۰ هزار میلیارد تومان که حدود ۸ دهم درصد بودجه عمومی کشوراست، برای انجام طرح های پژوهشی سال جاری در کشور اطلاع داد و گفت، علاوه بر پیشبینی بودجه پژوهشی، اعتبارهای دیگری هم برای انجام طرح های تحقیقاتی ونیز توسعه فناوری در کشور پیشبینی شده و اختصاص داده خواهد شد.
رحیمی شعرباف گفت، البته این میزان بودجه پژوهشی و تحقیقاتی کشور به نسبت سال قبل با عنایت به مضیقه های بودجه، افزایش نسبتاً خوبی داشته، اما دولت، مجلس تاکید جدی بر پشتیبانی از توسعه علمی و فناوری بخصوص فناوری هایی که به سمت تولید محصول، کالا و خدمات است دارند.
مازندران همچنان مهاجرفرست در زمینه علمی، مهاجرپذیر در سکونت
وی به ظرفیت های بالای علمی و توسعه دانشگاه های و مراکز آموزش عالی در مازندران که در دهه های اخیر رشد خوبی داشته است، اشاره نمود و گفت، با وجود توسعه خوب علمی در مازندران، متأسفانه این استان همچنان دانشجویان این استان متقاضی تحصیل در دانشگاه های دیگر استان ها و به شکلی مهاجرفرست هستند در حالیکه استان مازندران همچنان در حال مهاجرپذیری از دیگر استان ها برای سکونت مواجه می باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و تحقیقات ضمن اشاره به این که یکی از برنامه های این وزارت خانه و تاکید به دانشگاه ها به سمت مأموریت گرایی بر مبنای طرح آمایش سرزمینی است، گفت، باید رشته ها متناسب با نیازهای کشور و بخصوص نیازهای استان تعریف و نیازسنجی شود تا کاربردی تر و متناسب با خواست عمومی باشد.
دانشگاه ها دغدغه تجمیع نداشته باشند
رحیمی شعرباف در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در مورد دغدغه این روزهای برخی دانشگاه ها در مورد تجمیع با دیگر دانشگاه های شهرهای همجوار گفت، البته این مورد بررسی می شود وبا نظر شورای گسترش و ستاد نقشه جامع علمی کشور تصمیم گیری می شود.
وی اضافه کرد، که هم اکنون هیچ چیزی را به شکل جدی نمی توانم بگویم، اما چیزی را که قطعی می توانم بگویم، هیچ مؤسسه یا دانشگاهی کوچک نخواهد شد، بلکه به فعالیت خود به شکل کنونی ادامه خواهد داد و جای نگرانی و دغدغه ای نیست.

1400/03/02
21:53:13
0.0 / 5
999
تگهای خبر: آموزش , خدمات , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
هوا فضا هوافضا