علوم هوا فضا
رئیس كمیسیون تدوین سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان:

مهم ترین مساله در سند امنیت غذایی كشور اجرایی شدن آن است

مهم ترین مساله در سند امنیت غذایی كشور اجرایی شدن آن است

به گزارش هوا فضا رئیس کمیسیون تدوین سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان اظهار داشت: مهم ترین مساله در سند امنیت غذایی کشور اجرایی شدن آن است.



به گزارش هوا فضا به نقل از مهر، جلسه هجدهم کمیسیون تدوین سند ملی دانش بنیان کشاورزی و غذا، به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی رئیس این کمیسیون و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی برگزار گردید.
دستور اول این جلسه به عرضه گزارشی در مورد کاربرگ های بخش سو تغذیه، سواد غذا و تغذیه و الگوی مصرف اختصاص داشت که توسط دکتر عبداللهی از اعضای این کمیسیون عرضه شد.
پس از عرضه این گزارش مخبر دزفولی ضمن تقدیر از گزارش عرضه شده در سخنانی عنوان کرد: لازم است گزارش های مختلف تهیه شده باهم تجمیع شود که حاصل اینها به عنوان یک سند برای کشور سرمایه بزرگی خواهد بود.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مهم ترین مساله در سند امنیت غذایی اجرایی شدن آن است که باید مورد توجه قرار گیرد، البته در ساختار کل این سند طراحی مهمی داریم که تمام موارد در ارتباط با سند شامل بازبینی، اجرای سیاست ها و غیره را پوشش خواهد داد.
وی ضمن اشاره به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور ما نسبت به میانگین جهانی پایین است، اظهار داشت: شیر برای هوش، سلامت و مسائل در ارتباط با بلوغ از ضریب اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، ازاین رو باید در سند امنیت غذایی شیر در اولویت قرار داده شود.
مخبر دزفولی اضافه کرد: گزارش عرضه شده پیرامون سبد مطلوب غذایی، از بُعد سلامت احتیاج به ارزیابی مجدد دارد، به علت اینکه اعداد و ارقام را همکاران وزارت کشاورزی با امکانات تولید و همکاران تغذیه ای با نگاه ریزمغذی ها تهیه کرده اند، اما برای ارتقای سلامت مردم نیاز است باردیگر مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ضروریست سبد غذایی مطلوب، ارزیابی خطر شود، افزود: بعنوان مثال، شرایط آلاینده ها در کشور ما خاص است و باید مبحث آلاینده، با دقت بیشتری در سند بررسی شود و در سبد غذایی مطلوب دیده شود.
رئیس کمیسیون دانش بنیان کشاورزی و غذا تاکید کرد: یک نسخه عام در مورد تغذیه را نمی توان برای کل کشور در نظر گرفت، حتی مناطق مختلف تهران از لحاظ تغذیه با هم متفاوت هستند.
دستور بعدی این جلسه بررسی «کاربرگ های بخش منابع انسانی، مدیریت تولید و نظام دانش و اطلاعات» بود که دکتر اسکندر زند دبیر کمیسیون تدوین ملی سند دانش بنیان کشاورزی و غذ ا گزارشی در این حوزه ارائه نمود.
وی عنوان کرد: ضعف مهارت شاغلان و علاقمندان به بخش کشاورزی، نبود نظام سنجش مهارت، کم جاذبه بودن مشاغل بخش کشاورزی، ناکافی بودن آموزش ها برای کشاورزان و دانشجویان و جایگاه ضعیف تشکل های مردمی برای تصمیم سازی ها از چالش های بخش منابع انسانی است.
دبیر کمیسیون دانش بنیان کشاورزی و غذا با اشاره به اینکه تهیه و تدوین برنامه تربیت کشاورزان آینده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، افزود: بسیاری از کشورها این برنامه را دارند، ما هم باید در کشورمان این برنامه را عملیاتی نماییم، چونکه آینده بخش کشاورزی، آینده امنیت غذایی است، بنابراین باید مشخص شود عاملین تولید غذا، در آینده چه برنامه ای دارند.
وی به شاخصهای مهم در کاربرگ مدیریت اشاره نمود و اظهار داشت: تعداد کارکنان دولت در بخش کشاورزی، نقش دولت در تولیدات کشاورزی و در سیاست گذاری، نقش بخش خصوصی در تولید و در سیاست گذاری، تعداد تشکل ها، درصد بهره برداران عضو تشکل ها، نقش دولت در تحقیقات و نقش دانشگاه ها در تحقیقات، از شاخصهای مهمی است که برای این سند استخراج شده است.
زند خاطرنشان کرد: بخش نظام دانش و اطلاعات وزن اصلی در سند امنیت غذایی است و باید آنرا دانش بنیان نماییم، و برای دانش بنیان شدن باید سازوکارهای موجود را تقویت کرد و از علم و فناوری های دانشی جدید کمک گرفت.
در ادامه جلسه اعضا به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در جهت ارتقای سند امنیت غذایی پرداختند.


منبع:

1400/01/02
01:04:50
0.0 / 5
1263
تگهای خبر: آموزش , دانش بنیان , فناوری , وزارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
هوا فضا هوافضا