هوافضا- علوم هوا فضا
معاون وزیر علوم:

مجبوریم ظرفیت دوره های دكتری را كاهش دهیم

مجبوریم ظرفیت دوره های دكتری را كاهش دهیم

به گزارش هوا فضا معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اظهار داشت: مجبوریم ظرفیت دوره های دکتری را کاهش دهیم چون کشور توان جذب این حد از دانش آموخته دکتری را ندارد. در مقابل باید بر پژوهشگران دوره های پسا دکتری بیفزاییم.


به گزارش هوا فضا به نقل از ایسنا، در نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی که ظهر امروز (شنبه، 23 اسفند) با حضور وزیر علوم و به صورت مجازی در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، دکتر غلامحسین رحیمی با اعلان اینکه ایجاد صندوق توسعه علمی کشور اقدامی مناسب برای توسعه جهت مند دوره های تحصیلات تکمیلی است، اظهار داشت: قطب های علم و فناوری را هم باید تقویت نماییم و دانشگاه های نقش پذیر در توسعه علم و فناوری هم باید توسعه پیدا کنند.
رحیمی با اعلان اینکه در بخش پژوهش و فناوری گام های بسیاری در سطح کشور در سال ۹۹ برداشته شده که نوید فناوری جهش یافته را به ما می دهد، اظهار داشت: آزمایشگاه های مرکزی دانشگاه ها باید به آزمایشگاه هایی تبدیل شوند که خدمات بیرونی هم می دهند و به دستگاه های خارج از حیطه وزارت علوم هم خدمات بدهند.
وی اضافه کرد: برخی از آزمایشگاه های ما این وضعیت را دارند ولی باید همه دانشگاه هایی که آزمایشگاه مرکزی دارند، با بخش های خارج از دانشگاه هم همکاری و سرویس دهی مستمر داشته باشند.
معاون وزیر علوم اظهار داشت: یکی از برنامه های جدید وزارت علوم، پیگیری صندوق توسعه علمی کشور است که با تاسیس این صندوق میتوانیم پشتوانه مالی خوبی برای پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری فراهم نماییم و با کمک این صندوق جهت دهی بیشتری روی این مسئله داشته باشیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: دانشگاه های ما باید به طرف گرنت محور کردن دکتری پیش بروند. هیچ دلیلی ندارد به صورت قالبی دانشجوی دکتری دانشگاه دولتی جذب نماییم و به همین شیوه هم این دانشجویان را تقسیم نماییم.
رحیمی اظهار داشت: بر روی ارتقای علوم پایه و علوم انسانی هم کار کرده ایم و اعتباری برای آن در نظر گرفته ایم و هر استادی دراین زمینه کار کند به آنها پژوهشگر پسا دکتری و گرنت اعطا می نماییم.
وی با اعلان اینکه دانشگاه های ما باید همکاری مستمر با پارک ها و تیم های فناور داشته باشند، اظهار نمود: اگر شرکتی در پارک ها مستقر باشد و توسعه و آر آن دی مناسبی نداشته باشند، دیگر اجازه ندارد در پارک علم و فناوری مستقر باشد.
وی با اعلان اینکه شرکتهای موجود در پارک های علم و فناوری هم باید با دانشگاه ها ارتباط داشته باشند، اضافه کرد: مأموریت گرایی دانشگاه ها هم دو فاز دارد که فاز اول با ساماندهی مؤسسات و تنظیم مجدد رشته ها گره خورده و فاز دوم شامل تمام دانشگاه ها و مؤسسات می شود و باید در رشته ها، گروه های علمی، تحقیقات علمی و مراکز رشد به مزیت های نسبی هر منطقه توجه گردد.
رحیمی اظهار داشت: تمام مؤسسات وابسته به وزارت علوم باید دراین زمینه نقش پذیر شوند. تمام دانشگاه ها باید مراکز رشد، نوآوری و شتاب دهی داشته باشند و با کمک پارک های علم و فناوری کارهای خویش را انجام دهند.
وی با اعلان اینکه نظر ما این است که فرصت مطالعاتی خارج از کشور وجود داشته باشد، اضافه کرد: بودجه پژوهشی در دانشگاه ها و زیر ساخت های آزمایشگاهی باید تخصیص یابد، در آیین نامه پسا دکتری هم مبلغی که مقرر است به پژوهشگر پسا دکتری داده شود باید به تصویب هیأت امنا برسد. بسیاری از دانشگاه ها الان دوره های پسا دکتری را دارند.
رحیمی افزود: حذف چاپ مقاله برای دفاع دکتری یک پسرفت در شرایط علمی کشور است. اگر بخواهیم این مسائل را ادامه دهیم الان رتبه ۴۰ دنیا را هم نداشتیم. حذف شرط چاپ مقاله در دفاع رساله دکتری باید موردی و با شرایط خاص صورت گیرد نه اینکه رویه کلی شود.
وی اضافه کرد: اگر ۶۵ تا ۶۶ هزار سند در بسترهای بین المللی نمایه می شود نتیجه تلاشی است که باید ادامه پیدا کند. باید به نشریات داخلی هم توجه گردد تا در بستر بین المللی نمایه شوند.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، رحیمی اظهار داشت: الان دانشگاه هایی داریم که سرانه مقالات آی اس آی در آنها نیم و در بعضی ۴ است که سایر دانشگاه ها هم باید تلاش کنند خویش را به سطح بقیه ارتقا دهند.




منبع:

1399/12/24
12:57:35
0.0 / 5
918
تگهای خبر: خدمات , دستگاه , فناوری , كارشناس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
هوا فضا هوافضا